To soleklare i favoritter i senior-NM

Tennis-Norge mener en utøver i både herre- og dameklassen skiller seg særlig ut fra de andre i senior-NM i Frognerparken.

Med både Melanie Stokke og Ulrikke Eikeri på Gran Canaria for å spille en 25.000-dollarsturnering, skiller det seg ut en skikkelig favoritt i kvinneklassen: Malene Helgø.

Den norske 18-åringen har vist glimrende form den siste tiden med å ta to titler i 15.000-dollarsturneringer og taper «aldri» mot norske spillere rangert lavere enn henne selv.

Outsidere
Tennis-Norge tror blir Helgøs nærmeste konkurrent er Astrid Wanja Brune Olsen, men hun har blitt slått nokså enkelt ved to anledninger den siste tiden av Helgø. Vi tror likevel at Nittedals-jenta kommer til å ta seg til finalen mot nettopp Helgø.

På Helgøs side av tablået er det få spillere som virkelig kan true henne, men Lilly Elida Håseth har gjort gode prestasjoner mot høyt rangerte juniorsspillere den siste tiden. Nordstrand-spilleren er trolig den med høyest toppnivå av de andre spillerne på denne siden av tablået. Kan hun utfordre Helgø om en finaleplass? Neppe.

Også Hedda Gurholt er verdt å nevne på denne siden av tablået. Furuset-spilleren er den som, foruten Helgø, har gjort det best i Grand Prix-turneringen, men har hatt lite å stille opp med i finalene mot Helgø. «Veteranen» Caroline Mürer Rohde-Moe kan også nå langt og slå ut Gurholt og Håseth på en god dag. Det ville også vært spennende å følge 13-åringen Anna Sofia Håseth, men den unge jenta møter Helgø allerede i første runde.

På Brune Olsens side av tablået er det særlig to spillere som skiller seg ut som kandidater til å nå semifinalen sammen med nevnte Brune Olsen: Emilie Elde og Ine Soltveit Stange. Førstnevnte har et høyt toppnivå og bør gå langt, mens Soltveit stadig imponerer, selv om formen har vært variabel den siste tiden.

Herresiden
I Casper Ruuds fravær på herresiden er regjerende norgesmester Viktor Durasovic egentlig den eneste klare vinnerkandidaten. 21-åringen spiller jevnlig på høyere nivå og har hatt en fin vår. Vi tror selvfølgelig at Nordstrand-spilleren forsvarer tittelen sin.

På hans side av tablået skiller Eirik Sars Grøner, Herman Høyeraal og Leyton Rivera seg ut. Sars Grøner har imponert i Grand Prix-turneringene i sommer. Høyeraal viste glimrende form i Portugal i en juniorturnering i forrige uke, og Rivera gjorde det samme i Hardhausen, der han tok seg helt til finalen. Man kan også nevne Jakob Eskeland, men han ble nylig slått av Rivera, det samme ble Sebastian Hawken.

På den andre siden av tablået er det åpent om finaleplassen, men vinner av Hardhausen, Simen Sunde Bratholm, blir å regne med. I fjor røk han derimot allerede ut i første runde, så 19-åringen må takle forventinger både til seg selv og fra andre. I 2017 var Peter August Anker motstander i første runde, men Heming-spilleren har en langt mer overkommelig åpning denne gangen.

Først i kvartfinalen vil Sunde Bratholm trolig støte på utfordringer. Da er nevnte Anker, som ofte gjør det bra i NM i Frognerparken, og Mirza Koristovic mulige motstandere. Begge er finalekandidater, men sistnevnte har slitt med å holde flere tøffe kamper på rad, og vi tror ikke at han når finalen.

På samme side av tablået har Jakob Grøner gått til topps i to Grand Prix-turneringer i sommer og seiler kanskje opp som Sunde Bratholm største utfordrer. Unggutten Lukas Hellum-Lilleengen er også en finalekandidat og en svært mulig semifinalemotstander. Vinneren av oppgjøret i første runde mellom Christoffer Greve og Rana Roop-Singh Bhullar vil også kjempe om å komme langt.

Semifinalekandidater
Det er jevnt på herresiden bak Durasovic, men skal Tennis-Norge velge ut fire semifinalekandidater i herreklassen går vi for Durasovic, Rivera, Bratholm og Greve.

På damesiden satser vi på Helgø, Gurholt, Brune Olsen og Elde.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788