Ruud-trener Bjerke imponert: – Har sett hvor mye arbeid som ligger bak

Joachim Bjerke er en viktig støttespiller for Casper Ruud og liker det han har sett av Ruud så langt i US Open.

Bjerke ble en ordentlig del av Team Casper Ruud da tidligere trener Pedro Rico måtte trekke seg av personlige grunner. Sammen med Christian Ruud har duoen hatt hovedansvaret for unggutten i år.

– Det er veldig hyggelig. Jeg har kjent og trent med Casper i mange år og sett hvor mye arbeid det ligger bak. Det er gøy å se at det betaler seg, sier Bjerke.

Bjerke og Ruud er gode kompiser, noe de også var før han ble trener. Overgangen til en rolle i støtteapparatet har på ingen måte vært problematisk.

– Det har foreløpig gått bra. Vi har et godt forhold, og jeg har et godt forhold med Christian også. Vi har det gøy sammen, selv om min jobb er å være streng inn i blant også, men det går greit. Casper er interessert i å ta til seg informasjon, og han vet hva som gjøres, forklarer Bjerke.

– Passer bra
Fredag tok Ruud seg til hovedrunden i Grand Slam-turneringen i US Open etter å ha vunnet tre kamper på tre dager. Spesielt den mentale styrken har imponert, selv om tankesettet har variert. I første kvalifiseringsrunde var unggutten rolig og sikker, mens han i de to andre kampene ble litt mer irritert og frustrert på seg selv.

– Jeg tror det kan både være bra og dårlig å bli irritert for Casper. Det viser jo at han vil vinne, og han har hatt en del tøffe tap, der han har hatt sjanser og ikke klart å ta dem. Han er sterk mentalt og keen på å gjøre det bra, fighter ekstremt bra. Han kjenner at han ønsker å gjøre det bra, sier Bjerke, og legger til:

– Han har vært bra og spilt tre bra matcher, selv om han ikke har spilt så mye på hard court. Jeg synes spillet hans passer på hard court, sier Bjerke.

Har tro
Mandag venter Guido Pella, en topp 70-spiller, i første runde av US Open. Bjerke er ikke skremt av motstanderen.

– Jeg ikke sett han spille veldig mye. Han er en grusspesialist, men absolutt bra på hard court. Det blir en tøff kamp, Casper har bra sjanser, avslutter Bjerke.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788