Rafael Nadal.

Disse to spillerne tror tenniseksperten når US Open-finalen

Eurosports tennisekspert, Christer Francke, har to soleklare favoritter i herreklassen av US Open.

Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray og Stanislas Wawrinka. Alle disse fem spiller US Open og samtlige regnes å være tilbake for fullt, kun med litt usikkerhet rundt Murray. Likevel er det bare to av disse spillerne Francke har tro på i US Open.

– Det er Djokovic og Nadal som har vunnet de to siste turneringene. Skal jeg velge en av dem, blir det Nadal, sier Francke, samtidig som han legger til om Djokovic:

– Jeg tror Djokovic er den mest sultne på å vinne. Jeg mener han også har enda litt mer å gå på, særlig i returspillet. Jeg håper at det kan bli som i 2011. Da var kampene mellom Djokovic og Nadal de råeste tenniskampene jeg har sett, sier Francke til Tennis-Norge.

Tviler på Federer
Vanligvis regnes Federer som en av favorittene i turneringene han stiller opp i. Francke tviler derimot på sveitseren i US Open.

– Jeg tviler litt på Federer. Han er ikke helt i form og er ikke blant favorittene. Han har ikke hatt trøkk i beina i det siste, men da passer det nesten bedre med Grand Slam, der han får en dags pause mellom hver kamp, sier Francke.

Like bak Nadal og Djokovic tror Francke det er to spillere som kan utfordre i kampen om finaleplassen.

– Kevin Anderson og Juan Martin del Potro skal du se opp for. Anderson har spilt to Grand Slam-finaler og begge gangene har han vært sliten etter lange semifinaler. Det vil være spennende å se han ikke så sliten i en finale, mener Francke.

Jokere
Likevel mener tenniskommentatoren at det er flere jokere som man bør se opp.

– Marin Cilic er kanskje ikke i så god form, men han er en erfaren type og god i Grand Slam. Ungguttene Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev er der oppe, og Nick Kyrgios må vi se opp for. Wawrinka hvis han slår Dimitrov i første runde, som jeg tror han gjør. Han begynner å finne formen, avslutter Francke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788