Casper Ruud

Casper Ruuds snuoperasjon sikret plass i US Open

Casper Ruud startet dårlig, men reiste seg mesterlig og kvalifiserte seg for hovedturneringen i Grand Slam-turneringen US Open.

19-åringen lyktes fredag med å kvalifisere seg for sin tredje av fire mulige Grand Slam-turneringer i 2018: Australian Open, Roland Garros og US Open. Kun Wimbledon av de fire store turneringene har ikke Ruud klart å kvalifisere seg for i år.

Før kvalifiseringen i US Open var det knyttet usikkerhet til Ruuds form. Nordmannen stod med fire strake tap, men unggutten har i New York vist storform og ikke tapt et eneste sett, selv om det har vært nære. Nå står Snarøya-gutten med tre strake seire på tre dager, og pappa Christian Ruud fikk en drømmegave på sin egen bursdag.

– Det var snilt gjort av Casper å gi meg dette som gave.  Det var en bra kamp. Han fikk det mentale overtaket, sier Christian Ruud til Eurosport.

I fredagens kvalifiseringsfinale ventet Daniel Elahi Galan på den andre siden av nettet. Colombieren er nummer 184 i verden og har på sitt beste vært nummer 166 i verden. Ruud spilte også mot 22-åringen i andre kvalifiseringsrunde i Roland Garros. Da vant nordmannen kontrollert 6-2, 6-4 på litt over en time og endte til slutt opp i andre runde i hovedturneringen.

Reddet seg inn
Galan skulle lenge vise seg å være en større utfordring i USA enn hva han var i Frankrike. Motstanderen skaffet seg nemlig to breakballer på 1-0, men Ruud reddet begge forsøkene. På 2-1 fikk Galan en ny breakball, og denne gangen gikk han opp i ledelse 3-1.

Den colombianske motstanderen spilte svært godt i egne servegame, og Ruud slet med å ta poeng. I de fire første servegamene tok ikke Ruud et poeng på Galans førsteserver. Det førte til at Ruud på 5-3 ble svært frustrert og slo knytteneven flere ganger i strengene på racketen. Galan hadde da akkurat sikret seg to settballer, men klarte ikke å avgjøre settet. Først gjorde Galan en dobbeltfeil, og så ble han for defensiv. Dermed reddet Ruud seg inn til deuce, skaffet seg sin første breakball og reduserte til 4-5.

– Sånn er tennis, og det er små marginer. Det gjelder bare å henge i. Da Casper fikk breaket, ble sikkert Galan litt nervøs, sier Christian Ruud.

Det ble også oppgjørets vendepunkt, selv om det første settets ellevte game ble en jevn og intens duell. Ruud måtte ha hele ti breakballer før han klarte å bryte til 6-5. Deretter servet han inn settet og vant det 7-5 på en time og ett minutt.

I sett nummer to var Galan tilbake for fullt i starten etter å ha tatt en liten medisinsk timeout og holdt sine to første servegame. Samtidig virket det ut som at Ruud slapp seg noe ned fra slutten av det andre settet. På 2-2 ble det et langt og jevnt game, men til slutt klarte Ruud å bryte og gikk opp i 3-2.

Ledelsen ga han ikke fra seg, og Ruud brøt ytterligere en gang til. Tennisspilleren vant settet 6-2, selv om han misbrukte en matchball og måtte redde to breakball i sitt siste servegame.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett av Casper så langt, sier Christian Ruud.

35 poeng
Et nytt avansement på Grand Slam-nivå sikrer Ruud nye 35 ATP-poeng. I tillegg får nordmannen rundt småpene 450.000 norske kroner.

Det er enda ikke klart hvem Ruud møter i første runde, som spilles mandag eller tirsdag, men disse spillerne kan talentet møte: Alexander Zverev, Juan Martin del Potro, Gilles Müller, Guido Pella, Denis Shapovalov, Roberto Carballes Baena, Stefanos Tsitsipas, Milos Raonic, Gilles Simon, David Goffin, Gaël Monfils, Lucas Pouille, Joao Sousa og Benoit Paire. I tillegg er det to kamper i første runde som spilles mellom to av kvalifiseringsspillerne.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788