Casper Ruud

Casper Ruud seilte videre i US Open: – Slo han av banen

Casper Ruud spilte en meget solid kamp i første kvalifiseringsrunde til Grand Slam-turneringen US Open.

Etter fire strake tap var det usikkert hvilken form Ruud kom til å ha under US Open, men onsdag ble alle bekymringer lagt til side. Nordmannen dominerte sin kamp i første kvalifiseringsrunde fra start til slutt.

– Det var veldig gøy. Det var bra fra start til slutt. Det var godt å få denne etter å ha litt stang ut i det siste. Dette gir selvtillit videre, sier Christian Ruud til Eurosport like etter kampen.

19-åringen møtte Andrea Arnaboldi. Italieneren er rangert som nummer 175 på ATP-rankingen og har aldri vært høyere rangert enn nummer 153 i verden. 30-åringen var for litt over en uke siden i finalen av en Challenger-turnering i Slovenia på hard court, men tapte klart i siste kamp. To ganger i løpet av karrieren har Arnaboldi nådd en hovedrunde på Grand Slam-nivå, begge gangene i Roland Garros.

Strålende
Ruud gikk ut i hundre mot Arnaboldi. Unggutten brøt, noe heldig, på første forsøk med en nettruller, og så seg aldri tilbake. Også i motstanderens andre servegame i det første settet brøt Ruud. Snarøya-gutten vant settet 6-2.

Det andre settet startet på samme måte som det første settet. Ruud ved første mulighet. Talentet hadde ny breakmuligheter på neste forsøk, men denne gangen reddet Arnaboldi seg. Det var likevel ikke nok, og Ruud vant også det andre settet 6-2.

Ruud spilte til tider en strålende kamp og gjorde svært få feil. Arnaboldi fikk aldri spille på sin måte, takket være godt taktisk spill av nordmannen og satte flere enorme vinnere, både med forehand og backhand. Dermed var det Ruud som tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde.

– En veldig god kamp. Casper slo av han banen, sier Christian Ruud.

Torsdag
Neste kamp spilles allerede torsdag. Da venter jevngamle Max Purcell fra Australia, nummer 250 i verden.

Avansementet har allerede sikret Ruud nærmere 80.000 kroner. Går nordmannen videre til kvalifiseringsfinalen venter 120.000 kroner.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788