Casper Ruud

Casper Ruud møter jevngammel australier torsdag

Casper Ruud skal opp mot 20-åringen Max Purcell i andre kvalifiseringsrunde i US Open.

Ruud imponerte stort i første kvalifiseringsrunde mot Andrea Arnaboldi og tok seg videre med 6-2, 6-2 etter svært godt spill i store perioder av kampen.

Motstanderen i andre kvalifiseringsrunde ble tidlig klar, og det er en kjenning av Ruud, Max Purcell. Duoen har ikke spilt mot hverandre på junior- eller seniornivå, men er født i samme årgang og har spilt mange av de samme turneringene oppover årene.

– På en god dag kan Purcell nok sette 15 til 20 serveess, men Casper skal gi han noe å jobbe med han også, sa trener Christian Ruud til Eurosport etter onsdagens kamp.

Purcell var på juniorrankingen på sitt beste nummer 96, i motsetning til Ruud som var helt oppe på førsteplass. Den australske 20-åringen er for øyeblikket nummer 250 på verdensrankingen og har aldri vært høyere enn nummer 208 i verden tidligere i år.

Unggutten slo igjennom i seniorsirkuset på samme måte som Ruud, nemlig ved å vinne en Challenger-turnering i ung alder, faktisk i samme år som Ruud. I 2017 valgte likevel Purcell å spille en god del Futures-turneringer og vant tre av dem. Selv om han hovedsakelig har spilt Challenger- og ATP-turneringer i år, har han også vunnet en Futures-turnering i år.

Casper Ruud kan du lese mer om ved å abonnere på vårt magasin.

Ruuds kamp i andre kvalifiseringsrunde spilles som nummer tre fra 17.00 norsk tid. Oppgjøret vises gratis på Eurosport.no uten kommentator, men med kommentator på Eurosport Player.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788