Casper Ruud

Casper Ruud mot argentiner i første runde: – Kunne vært tøffere

Casper Ruud får tøff, men ikke den verste motstanderen i første runde av US Open.

Snarøya-gutten har de siste tre dagene imponert i US Open-kvalifiseringen og vunnet tre strake kamper. Belønningen er en plass i første runde i Grand Slam-turneringen, 35 ATP-poeng og 450.000 norske kroner.

Nå venter en tøffere utfordring i hovedturneringen. Motstander i første runde er argentinske Guido Pella. 28-åringen er nummer 65 i verden, men har en besteplassering som nummer 39 fra 2016.

– Han er jo god, men det kunne vært tøffere også. Vi er helt ok fornøyd med det, sier trener og pappa Christian Ruud til Tennis-Norge, som sin umiddelbare reaksjon 

Argentineren tapte finalen i ATP 250-turnering i Umag på grus i juli , men røk ut i første runde av ATP 250-turneringen i Winston-Salem denne uken. Da tapte Pella for Roberto Carballes Baena, som Ruud tidligere har slått to ganger og tapte knepent for i tiebreak i det tredje settet tidligere i sommer.

Ruud har kun en gang tidligere slått en høyere rangert spiller enn Pella. Det skjedde i ATP 250-turneringen i Båstad, der spanske David Ferrer, daværende 39 i verden, ble slått.

I en eventuell andre runde blir motstander Kyle Edmund eller Pablo Lorenzi.

Ruuds oppgjør i første runde spilles klokken 17.00 på mandag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788