Casper Ruud

Casper Ruud kjempet Purcell i senk: – Det var sterkt

Casper Ruud spilte en solid kamp og kjempet i stykker motstander Max Purcell i andre kvalifiseringsrunde i US Open.

Nordmannen åpnet onsdag US Open-kvalifiseringen med en brakseier, 6-2, 6-2 over Andrea Arnaboldi. Allerede torsdag var Ruud i aksjon igjen. Denne gangen fikk unggutten litt mer å bryne seg på, men til slutt fikk han vist fram sine store styrker.

– Det ble spennende. Casper var ikke like god i dag som i går, men det ble likevel seier, sier trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

Torsdag ventet en velkjent spiller på den andre siden av nettet for Snarøya-gutten. Motstander var nemlig jevngamle Max Purcell, som Ruud har god kontakt med på utsiden av banen, og er en av hans nærmeste venner i verdenssirkuset. Purcell er for øvrig nummer 250 i verden med en besteplassering som nummer 208.

Jevnt
Det første settet ble meget jevnt. Det var Purcell som startet best og fikk en breakmulighet allerede i det første gamet, men Ruud reddet seg inn. På 3-2 fikk nordmannen selv en muligheten til å bryte, men denne gangen var det Purcell som reddet seg inn.

På 6-5 var Ruud heldig da Purcell på 30-30 satte en enkel ball i nettet. Australieren reddet seg inn og vant gamet. Dermed gikk det til tiebreak. Ruud tok tidlig ledelsen og beholdt den tiebreaket ut. 19-åringen sikret seg hele fire settballer, og selv om han misset tre av dem, vant nordmannen tiebreaket 7-5.

– Han har ledet 6-2 i tiebreak og tapt i en viktig kamp tidligere i sommer, så jeg tror kanskje han hadde det i hodet. Jeg likte at han klarte å ta det. Det var sterkt, sier Christian Ruud.

I det andre settet så Purcell litt motløs ut i starten av settet. Ruud brøt på første forsøk og skaffet seg en tidlig ledelsen, men på 3-2 brøt Purcell tilbake til 3-3. Den norske yndlingen lot seg likevel ikke påvirke og brøt tilbake med blant annet en backhandvinner og stoppball.

Nordmannen fortsatte solid, men rotet seg bort på 5-4 og Purcell kom seg inn igjen i kampen ved å bryte til 5-5. Det varte derimot ikke lenge, for Ruud brøt tilbake umiddelbart og holdt deretter egen serve. Dermed vant tenåringen settet 7-5 og sikret seg avansement.

Ruud spilte igjen en meget solid kamp. Talentet gjorde egentlig få åpenbare upressede feil og servet solid, selv om det ble fire dobbeltfeil. I tillegg satte han flere sterke og smarte vinnere, særlig med forehanden.

– Casper slet mye mer med sine server enn hva Purcell gjorde. Casper ble litt frustrert over det og irritabel, selv om han ledet. Det likte jeg ikke. Han var best bakfra, men det holder ikke alltid, sier Christian Ruud.

Kjenning
I kvalifiseringsfinalen, som spilles allerede fredag, venter colombianske Daniel Galan, nummer 184 i verden. 22-åringen har på sitt beste vært nummer 166 i verden. Ruud spilte også mot Galan i andre kvalifiseringsrunde i Roland Garros. Da vant han kontrollert 6-2, 6-4 på litt over en time og endte til slutt opp i andre runde i hovedturneringen.

– Han kjenner vi. Jeg har ikke sett så mye av han her, så vi må se litt video. Casper slo han i French Open. Han er en farlig spiller som server bra, selv om han kanskje ikke gjorde det i Roland Garros, sier Christian Ruud.

Plassen i kvalifiseringsfinalen i Grand Slam-turneringen sikrer også Ruud rundt 250.000 norske kroner i premiepenger.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788