Casper Ruud

Casper Ruud har selvtillit før oppgjøret mot Pella: – Skal gå ut i hundre

Casper Ruud er offensiv før oppgjøret sitt i første runde av US Open mandag.

Nordmannen møter mandag klokken 17.00 argentinske Guido Pella i Grand Slam-turneringen US Open, men Ruud tror han har en fordel: Pella har den siste tiden spilt for det meste på grus – kun i en kamp, der han tapte i forrige uke, har 28-åringen spilte på hard court.

– Jeg tror det blir en tøff kamp, og han er en god spiller. Jeg håper kanskje at hard court ikke favoritiserer han, ettersom han spiller mest på grus og ikke har fått så mange kamper på hard court. Jeg skal gå ut i hundre og gjøre mitt beste, sier en offensiv Ruud til Tennis-Norge.

Selvtillit
Selv har Ruud heller ikke spilt så mye på hard court i år, men har fått spilt seg inn med de tre kvalifiseringskampene i US Open. I tillegg har 19-åringen fått spilt mot en venstrehendt spiller, som også Pella er, i første kvalifiseringsrunde. Noen ganger har venstrehendte spillere skapt problemer for Ruud.

– Jeg spilte bra mot en venstrehendt i første runde, og det gir selvtillit. Det er alltid litt annerledes å spille mot venstrehendte, men jeg tror Pella er veldig spillbar, selv om det blir en tøff utfordring, sier Ruud.

Trener og pappa Christian Ruud tror de har funnet svakhetene til motstander Pella og forklarer hvorfor sønnen kan ha problemer med venstrehendte spillere.

– De som har en god kontringsbackhand kan være vrine. Vi tror Pella kanskje ha en backhand, den er solid. Han setter likevel flest vinnere med forehanden, og det er også den han misser mest med. Vår plan er at Casper skal styre med forehanden, sier Christian Ruud.

– Høyt toppnivå
I første runde av Australian Open og Roland Garros møtte Ruud henholdsvis Quentin Halys, daværende nummer 132 på ATP-rankingen, og Jordan Thompson, daværende nummer 91. Denne gangen venter tøffere motstand i Pella med sin 65.-plass og med en besteplassering som nummer 39.

– Det blir interessant å se hvilken Pella vi møter i morgen. Pella er et hakk over hva for eksempel Thompson har vist. Pella har mange gode resultater. Han har ikke spilt så mye i det siste, men det er heller ikke lenge siden han var i semifinalen i ATP 250-turneringen i Umag. Det er spennende å se om han er like skarp som da, sier Christian Ruud.

I forrige uke tapte Pella for Roberto Carballes Baena, som Ruud tidligere har slått to ganger, og i sommer tapt for i tiebreak i det tredje settet.

– Det er betryggende at Pella har tapt for han, men det er vanskelig og si. Det er i Grand Slam-turneringen de store poengene og pengene er, så han har nok lyst til å gjøre det bra han også, sier Christian, som tror sønnen vil være i godt stand til eventuelt å spille fem sett:

–Det er veldig bra at Casper har fått noen femsettskamper. Han er i god fysisk form, men det er varmt her, og utfordringen er fuktigheten. Det er likt for begge, og det er ikke sånn at det hindrer Casper, avslutter den tidligere toppspilleren.

Oppgjøret spilles klokken 17.00 og vises på Eurosport Norge fra 16.30.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788