Galan og Ruud

Casper Ruud favoritt i kvalifiseringsfinalen: – Vi spiller likt

Etter å ha slått motstander, Daniel Elahi Galan, i kvalifiseringen i Roland Garros, må Casper Ruud finne seg i å være favoritt i fredagens kvalifiseringsfinale.

Under Roland Garros vant Ruud overbevisende 6-2, 6-4 på litt over en time over Galan i andre kvalifiseringsrunde. Nå møtes de i en enda mer avgjørende kamp og med det forrige oppgjøret i bakhodet er det ingen tvil om hvem som er favoritt, nemlig Ruud. Motstander Galan har også stor respekt for nordmannen.

– Han er en smart spiller som spiller fantastisk på grus. Jeg spiller også bra, så vi får se. Jeg må gi alt og forhåpentlig kan jeg vinne, sa Galan til Tennis-Norge under Roland Garros.

Storserver?
Før oppgjøret hadde teamet til Ruud kommet fram til at Galan hadde en styrke på egne server, uten at colombieren, rangert som nummer 184 i verden, viste det mot 19-åringen i Roland Garros.

– Jeg synes han hadde en ganske god førsteserve, og han server ganske hardt, men flatt, så vi får håpe at den er ganske lesbar. Jeg synes han totalt sett var ganske bra med tung forehand og kan steppe inn på backhand, sa Christian Ruud til Tennis-Norge foran det forrige møtet mellom Ruud og Galan.

Galan, som er over 1.90 høy, kan høres ut som en god hardcourtspiller. Det er derimot på grus 22-åringen har sine beste resultater. Nylig vant han sin første Challenger-turnering i karrieren, og den kom på grus. Selv mener Galan det er likheter mellom ham selv og Ruud.

– Jeg og Casper prøver på det samme, vi prøver å være offensive, sa Galan i mai.

Høyere rangert
Da duoen møttes forrige gang var Galan rangert på 238.-plass på ATP-rankingen. Nå har unggutten klatret til 184.-plass og var i juli oppe på 166.-plass. Galan er ikke seedet i US Open-kvalifiseringen, noe som Ruud er denne gangen, og som i US Open, slipper unggutten unna en seedet spiller i kvalifiseringsfinalen.

– Galan gjør en del ting bra og er en ung spiller på vei oppover, så vi forventer en tøff motstander, sa Christian Ruud foran kampen i Paris.

Kampen vises på Eurosport Player med kommentatorer og på Eurosport.no uten kommentatorer gratis. Oppgjøret starter trolig mellom 18.30 og 19.30 som kamp nummer to fra klokken 17.00.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788