Serena Williams
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Utrolige Williams klar for sin 10. Wimbledon-finale

Den 36 år gamle amerikaneren gjorde rent bord i semifinalen, og jakter nå sin 24.- Grand Slam-tittel.

Den 36 år gamle amerikaneren gjorde rent bord i semifinalen, og jakter nå sin 24.- Grand Slam-tittel.

Torsdag var det duket for semifinaler i Wimbledon på kvinnesiden. Den profilerte amerikaneren Serena Williams (nummer 181 i verden) skulle i aksjon mot Julia Görges (13), som hun slo i tredje runde av Roland Garros for bare én måned siden. Görges måtte nok en gang gi tapt for den nybakte moren på 36 år i en Grand Slam-turnering.

– Jeg trodde virkelig ikke jeg skulle gjøre det så bra i min fjerde turnering tilbake etter fødselen. Jeg føler at når jeg ikke har noe å tape, så kan jeg fritt. Det er det jeg gjør nå, fortalte Williams etter at finaleplassen var sikret.

I torsdagens semifinale var det Williams som fikk det første bruddet da hun gikk opp til en 3-1-ledelse. Görges klarte aldri å true Williams serve, som tok første sett 6-3.

I andre sett var det nok en gang amerikaneren som fikk det viktige første bruddet til 2-1. Da våknet Görges til live og brøt tilbake til 2-2. Williams brøt tyskeren nok en gang til 3-2, og så seg aldri tilbake derfra. 36-åringen vant semifinalen i strake sett med sifrene 3-6, 4-6.

Rematch fra 2016-finalen
Tidligere verdensener Angelique Kerber (10) møtte Jelena Ostapenko (12) i den andre semifinalen i Wimbledon. Den latviske 21-åringen, Ostapenko, var den eneste av de fire semifinalistene som enda hadde tilgode å tape et sett på det engelske gresset. Stortalentet er den første latviske kvinnen som har nådd semifinalen i Wimbledon.

Allikevel var det tyske Kerber som kom inn i oppgjøret som forhåndsfavoritt. Det stempelet skulle hun også vise seg å leve opp til. I et relativt jevnt første sett var det tyske Kerber som fikk det første  bruddet til 4-3. 30-åringen brøt på nytt og tok første sett 6-3. Ostapenko tapte da sitt første sett i turneringen.

I andre sett var det Kerber som kom best ut. Hun brøt Ostapenko tidlig til en 0-2-ledelse. Dermed skulle det bli en lang vei tilbake for den historiske latvieren. Ostapenko klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen, og tapte andre sett 3-6.

Kerber sikrer med det sin andre Wimbledon-finale på tre år. Nå får hun muligheten til å revansjere finaletapet i Wimbledon for Serena Williams i 2016.

Saken oppdateres.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.