Casper Ruud

Ruud strålte lenge, men utnyttet ikke mulighetene

Casper Ruud spilte lenge en meget god kamp mot Richard Gasquet og misbrukte en gylden sjanse til å slå en topp 30-spiller.

Casper Ruud spilte lenge en meget god kamp mot Richard Gasquet og misbrukte en gylden sjanse til å slå en topp 30-spiller.

Det var tydelig at Ruud tok med seg nyvunnet og stor selvtillit etter seieren over nummer 39 på ATP-rankingen, David Ferrer, inn i oppgjøret med Gasquet, nummer 29 på verdensrankingen, fredag. Ferrer er den høyest rangerte spilleren Ruud har slått i karrieren.

Derfor var det på forhånd forventet at Ruud måtte overgå seg selv for slå franske Gasquet, som har vært i verdenstoppen i en årrekke. Og det ble akkurat for tøft for nordmmanen i kvartfinalen av ATP 250-turneringen i Båstad.

Kvaliteten sank
Den norske 19-åringen gikk respektløs til verks og spilte meget godt på egen serve. Nordmannen spilte seg også til kampens første breakball, men Gasquet reddet seg inn. På 4-3 fikk Ruud tre nye breakballer da han tok ledelsen 40-0. Snarøya-gutten fikk tre muligheter til å bryte på den franske motstanderens andreserve, men Ruud utnyttet ikke mulighetene sine, og Gasquet utlignet til 4-4.

I det påfølgende gamet var det Ruud som fikk problemer på egen serve. Unggutten virket en smule vippet av pinnen, men klarte å snu det i siste liten. Nordmannen reddet tre breakballer og sikret seg 5-4. Ruud fikk ikke flere breakmuligheter i sett nummer én, og det ble tiebreak. Der startet Gasquet desidert best og ledet 5-1. Ruud hentet seg inn til 4-5, men da vartet Gasquet opp med to glimrende poeng og vant tiebreaket 7-4.

I det andre settet fortsatte Ruud å spille godt, men gjorde noen feil valg og hadde noen enkle misser som skulle vise seg å bli avgjørende. På 1-2 fikk Gasquet en breakmulighet. Franskmannen var tålmodig, og til slutt lot Ruud seg friste til å ta muligheten med en stoppball som aldri kom seg over nettet.

Videre i settet kladdet det for Ruud. Den norske unggutten kom seg ikke opp på nivået han hadde tidligere i kampen og tapte sett nummer to. På 1-4 skaffet Gasquet seg ytterligere en breakball og igjen var Ruud unøyaktig på et avgjørende poeng.

Franskmannen gikk opp til 5-1 og kunne serve inn kampen, men begynte plutselig å gjøre enkle feil, blant annet en dobbeltfeil og sendte en smash ut av banen. Det ga Ruud sitt første break til 2-5 og unggutten fra Norge fikk tilbake troen på avansement. Likevel klarte Gasquet å spille seg til en ny breakball, blant annet med et enorm poeng, og vant sett nummer to 6-2.

Hamburg
Dermed stoppet Ruud i kvartfinalen av ATP 250-turneringen i Båstad. Det gir han 45 poeng på ATP-rankingen og vil sørge for en liten klatring på rankingen.

I neste uke spiller ATP 500-turneringen i Hamburg. Også der har den tidligere norgesmesteren fått wildcard til hovedturneringen.

Mer om Casper Ruuds utvikling kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 89 kroner for en enkeltutgave i PDF-format. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788