Ruud storspilte mot nummer 12 i verden

Det ble ingen ny skalp på Casper Ruud da han møtte sin argentinske overmann mandag i ATP-500-turneringen i Hamburg. 

Det ble ingen ny skalp på Casper Ruud da han møtte sin argentinske overmann mandag i ATP-500-turneringen i Hamburg. 

Forrige uke imponerte Casper Ruud (nummer 141 i verden) stort i Båstad, hvor han slo Jaume Munar (89) og David Ferrer (62). Etter exiten mot Richard Gasquet (28), gikk ferden videre til ATP-500-turneringen i Hamburg.

I første runde møtte unge Ruud en mann han har hatt problemer mot tidligere, Diego Schwartzman. Argentineren var mannen som sendte Snarøya-gutten ut av årets Australian Open. De møttes siden i Rio de Janeiro, hvor Ruud måtte trekke seg ut i kampen. Mandag møttes de to til dyst igjen, denne gangen i Hamburg.

God norsk start
Til tross for Ruud underdog-stempelet, fikk det norske talentet en strålende start på oppgjøret. Ruud fikk kampens første brudd da han gikk opp i en 3-1-ledelse mot Schwartzman.

På sin sjette bruddmulighet, klarte argentineren å bryte tilbake i neste game. Med vann på mølla brøt Schwartzman på nytt til 4-3. Nummer 12 i verden fikk fart på racketen etter å ha havnet under tidlig for unge Ruud. 19-åringen tapte til slutt første sett 4-6.

Ruud i vinden
I andre sett ble bakken bare enda brattere for et Ruud-comeback da Schwartzman brøt til 1-0. Snarøya-gutten svarte derimot umiddelbart og brøt til 1-1. Det norske talentet brøt nummer 12 i verden nok en gang, og ledet på nytt 3-1 i et sett mot Schwartzman.

Ruud tok fullstendig styring i kampen, og utfordret Schwartzman på sine servegames. 19-åringen ledet andre sett 5-2, og var på full vei inn i kampen igjen. Nordmannen avsluttet settet ved å bryte argentineren til 6-2. Dermed utlignet Ruud oppgjøret, og kampen skulle avgjøres i et tredje sett.

Schwartzman svarte
I det tredje og avgjørende settet så det ut som den argentinske 25-åringen hadde skjønt alvoret. Schwartzman kom hardt ut og brøt Ruud i første game. Etter at Ruud hadde holdt egen serve til 2-1, måtte Schwartzman ha en medisinsk pause. Argentineren hadde problemer med sin høyre skulder.

Schwartzman så ikke plaget ut da han tok neste game blankt til 3-1 etter den medisinske pausen. Ruud klarte aldri å heve seg for å komme inn i tredje sett. Ruud tapte et kritisk game på 2-4. Nordmannen reddet én bruddmulighet, men måtte gi tapt på den andre. Dermed måtte Ruud bryte Schwartzman i neste game. Snarøya-gutten spilte seg til fire bruddmuligheter, men fikk ikke utteling. Da argentineren fikk muligheten for å avgjøre kampen, var han nådeløs.

Etter tidvis meget bra spill av Casper Ruud måtte han til slutt gi tapt 4-6, 6-2, 2-6. Det var en tydelig skuffet Ruud som gikk av banen etter over to timers spill. Det ble bare nesten for Ruud i Hamburg.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788