Novak Djokovic tok sin 13. Grand Slam-tittel

Novak Djokovic er tilbake i verdenstoppen for alvor etter tørkeperioden sin.

Novak Djokovic er tilbake i verdenstoppen for alvor etter tørkeperioden sin.

31-åringen har vært med å dominere herretennisen helt siden han tok sin første Grand Slam-tittel i 2008. Siden har han tatt ytterligere elleve titler, og søndag kom den 13. Grand Slam-tittelen i karrieren.

Det skjer etter en tung periode av Djokovic´s karriere. Serberen vant i 2015 og 2016 de fire Grand Slam-turneringene på rad, men etterpå har det vært stille. Den tidligere verdenseneren var riktig nok i finalen av US Open i 2016, men 2017 ble et mørkt år. Skader ødela store deler av sesongen.

I 2018 har derimot Djokovic blitt sterkere og sterkere. I Wimbledon har han viste glimrende form og ble belønnet med finalen i Grand Slam-turneringen på gress. På motsatt banehalvdel ventet Kevin Anderson. 32-åringen har en gang tidligere vært i en Grand Slam-finalen, i US Open i 2017. Da tapte tennisspilleren fra Sør-Afrika for Rafael Nadal.

I søndagens finale viste Djokovic seg å være best. Veteranen var best i finalen og sikret seg sin 13. Grand Slam-tittel med 6-2, 6-2, 7-6. Dermed brøt han også Roger Federer og Nadals Grand Slam-rekke. Duoen har vunnet de siste seks Grand Slam-turneringene før Wimbledon.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788