Lukas Hellum Lilleengen

Norsk unggutt kvalifiserte seg for Futures-turnering

Lukas Hellum-Lilleengen vant kvalifiseringsfinalen i Futures-turneringen i Frankrike.

Lukas Hellum-Lilleengen vant kvalifiseringsfinalen i Futures-turneringen i Frankrike.

Den norske 17-åringen er for andre gang på rad kvalifisert til hovedturneringen på Futures-nivå. Forrige gang Hellum-Lilleengen forsøkte seg i en Futures-turnering, i Tunisia i desember, tok Stabekk-spilleren seg også til hovedturneringen.

Søndag møtte nordmannen franske Guillaume Mackenzie i kvalifiseringsfinalen. 20-åringen vant første kvalifiseringsrunde lørdag, noe som var hans første seier på Futures-nivå. Franskmannen var heller aldri rangert på juniornivå.

Dermed var Hellum-Lilleengen en liten favoritt før oppgjøret, men det ble jevnt. Unggutten fra Norge måtte slite og vant det første settet 7-5. Det andre settet vant nordmannen med knappest mulig margin, 7-6 (7-5).

Tirsdag er det duket for første runde. Da er kvalifiseringsspilleren Nicolas Tepmahc motstander. 17-åringen fra Frankrike er urangert på verdensrankingen og nummer 455 på juniorrankingen. Hellum-Lilleengen er 336 på juniorrankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788