Malene Helgø med enkel seier over Brune Olsen

Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen møttes for andre gang på kort tid i kamp om WTA-poeng.

Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen møttes for andre gang på kort tid i kamp om WTA-poeng.

Helgø og Brune Olsen hadde en «uheldig» trekning og måtte spille mot hverandre allerede i første runde av 15.000-dollarsturneringen på hjemmebane i Sandefjord.

Helgø har den siste tiden vist fint utvikling og gikk nylig til topps for første gang i en 15.000-dollarsturnering og vant ytterligere to kamper i en turnering etterpå, noe som ga en seiersrekke på sju kamper. Den siste uken har 18-åringen slappet av på en aldri så liten ferie.

Det har tydeligvis gjort henne godt. Helgø viste glimrende form i Sandefjord. Mot Brune Olsen ble hun ferdig med kampen på litt over en time og tok seg til andre runde med hele 6-0, 6-1. I juni vant hun 6-4, 6-0 i kvalifiseringen til en 25.000-dollarsturnering i Båstad over Brune Olsen.

I andre runde blir det på nytt et norsk oppgjør for Helgø. Da venter Emely Kahrs som for første gang vant en internasjonal seniorkamp mandag.

Også Emilie Elde og Dorothea Faa Hviding var i aksjon tirsdag. Duoen tapte henholdsvis 3-6, 4-6 og 1-6, 2-6 for Justyna Malantinska og Yukina Saigo.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788