Malene Helgø klar for karrierens andre finale

Malene Helgø gjennomførte nok en solid kamp og tok seg videre fra semifinalen i 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord.

Malene Helgø gjennomførte nok en solid kamp og tok seg videre fra semifinalen i 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord.

Den norske 18-åringen har hatt en behagelig uke fram til fredagens semifinale. Både i første og andre runde feide hun over norsk motstand på grusen i Sandefjord, begge kampene varte litt over en time. Torsdag slapp hun å spille kvartfinalen. Motstander Julia Rosenqvist måtte trekke seg før kampen med skade.

Fredag var det dermed duket for semifinalen i Vestfold. Helgø møtte spanske Lucia Cortez Llorca. 18-åringen fra Spania er nummer 1016 på WTA-rankingen og har aldri tidligere vært i en semifinale på dette nivået. Det endte med en, etter hvert, kontrollert seier 6-3, 6-2.

I lørdagens finale venter tysk motstand i andreseedede Lisa Ponomar for førsteseedede Helgø. Tennisspilleren fra Tyskland er nummer 813 på verdensrankingen og har en besteplassering som nummer 630 fra tidligere i år.

Helgø gikk i juni for første gang i karrieren til topps i en 15.000-dollarsturnering. Nå jakter hun en ny tittel, og det på hjemmebane som favoritt fra klokken 12.00 i Sandefjord.

I tillegg kan Helgø senere fredag sikre seg sin andre doubletittel på internasjonalt seniornivå, og den første med den vanlige doublepartneren og klubbvenninne, Astrid Wanja Brune Olsen. Den første tittelen i double kom etter walkover i finalen.

Mer om Malene Helgø kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 99 kroner for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788