Helgø til topps i Sandefjord: – Føles veldig bra

18 år gamle Malene Helgø tok lørdag karrierens andre tittel da hun vant 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord.

18 år gamle Malene Helgø tok lørdag karrierens andre tittel da hun vant 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord.

Malene Helgø (nummer 694 i verden) har hatt en god sommer på tennisbanen. I juni vant hun en 15.000-dollarsturneringen for første gang i karrieren. Fredag tok Helgø sin andre tittel i double sammen med Astrid Wanja Brune Olsen i Sandefjord. Og lørdag gikk hun til topps i sin andre 15.000-dollarsturnering.

– Det føles veldig bra. Det er den andre tittelen i karrieren. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å vinne single- og doubleturneringen. Det blir jo en god del flere kampen med double også. Kroppen holdt og jeg spilte bra, så det er veldig positivt, sa en fornøyd Malene Helgø til Tennis-Norge etter finalen.

Helgøs finalemotstander i Sandefjord var andreseedede Lisa Ponomar (813). Den tyske 21-åringen hadde sitt beste år i 2017, da hun vant sin første og foreløpig eneste 15.000-dollarsturnering.

Lørdagens finale startet svært bra for den norske jenta. Helgø fikk et tidlig brudd, og tok ledelsen 3-0. Det holdt helt inn til 6-3 i første sett. I andre sett var det langt jevnere mellom de to finalistene. Til slutt brøt Ponomar Helgøs servegame, og dermed tok tyskeren andre sett 6-4.

– Første sett gikk bra, og jeg fulgte planen jeg hadde med treneren. Jeg tror hun ble litt satt ut av at jeg spilte bra. Hun tok seg opp andre sett, som ble veldig jevnt. Jeg slet med å bryte henne, og gjorde litt for mange feil, sa Helgø

I det tredje og avgjørende settet var det den norske 18-åringen som kom best ut. Helgø brøt på stillingen 1-1, og det så lyst ut med norske øyne. Men Ponomar kjempet seg tilbake og utlignet til 3-3. Men nærmere kom ikke tyskeren. Helgø tok de tre siste gamene, og sikret seieren i 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord.

– Jeg begynte å bli sliten og klage på ting. Hadde jeg spilt på nytt, hadde jeg nok ikke snakket så mye. Jeg måtte nullstille meg etter å tape på marginer i andre sett. Jeg prøvde å holde meg rolig, og følge kampplanen om å få henne til å løpe, samt holdefeilprosent nede. Det klarte jeg i tredje sett, fortalte Helgø.

I morgen drar 18-åringen til Finland for å ta fatt på nok en 15.000-dollarsturnering.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788