Roger Federer.

Federer storfavoritt i Wimbledon

Med Roger Federer tilbake som kanskje verdens beste tennisspiller, er det heller ingen tvil om hvem som må tåle å ha favorittstempelet i tradisjonsrike Wimbledon.

Med Roger Federer tilbake som kanskje verdens beste tennisspiller, er det heller ingen tvil om hvem som må tåle å ha favorittstempelet i tradisjonsrike Wimbledon.

De siste halvannet året Roger Federer har vært på tennisbanen er det svært få som har slått 36-åringen. Tennisekspert Christer Francke tror ingen gjør det i Wimbledon.

– I og med at Federer vant i fjor, er han den største favoritten, en storfavoritt, sier Eurosports tennisekspert, Francke, til Tennis-Norge.

Den etter hvert rutinerte tenniskommentatoren stiller likevel et spørsmålstegn med sveitseren. Federer stod, som i fjor, over grussesongen.

– Det er alltid et spørsmål når han er borte fra tennis og skal inn å prestere på topp, men når han har gjort det tidligere, så tenker man bare automatisk at Federer går inn og gjør det igjen, sier Francke, som påpeker at veteranen likevel har vært i to finaler i oppkjøringen og vunnet en.

Eksperten tror likevel at Federer ikke nødvendigvis vil få det like lett som tidligere med å sikre seg tittelen.

– Ikke om han går på noen av storserverne tidlig, sier Francke.

Outsidere
Serverne Francke tenker på, ser han som outsidere til å stikke av Wimbledon-tittelen. Han nevner flere i sjiktet rett under den levende tennislegenden.

– Alexander Zverev, Juan Martin Del Potro, Marin Cilic og Kevin Anderson er gode servere, sier Francke, og fortsetter:

– Anderson hadde en bra turnering i Madrid på grus, et sted der går litt fortere enn mange andre grusbaner, og da kommer han til sin rett. Del Potro går som regel tom for krefter mot slutten av Grand Slam-turneringene, han liker ikke å løpe, sier Francke.

I tillegg kan man aldri se bort fra Rafael Nadal, selv om gress langt fra er gruskongens beste underlag. Spanjolen viste likevel glimrende form da han nylig gikk til topps i Roland Garros.

– Nadal var større favoritt i Roland Garros enn i Wimbledon. Jeg tror det er flere som skal slite med å slå han i Roland Garros, han er god i fem sett, sier Francke, som også nevner en del større navn han ikke har tro på i London.

– Djokovic hadde jeg mer tro på i Roland Garros, alt må sitte for han, akkurat som det var for Llyton Hewitt. Han er likevel en joker. Jeg har ikke tro på Tomas Berdych, selv om han kan være vanskelig i de første rundene, sier Francke.

Tsjekkisk triumf?
På kvinnesiden imponerte Petra Kvitova og Karolina Pliskova stort på grus i år. Vanligvis er den tsjekkiske duoen farlige på gress, og Christer Francke de to tsjekkiske jentene kan bli vanskelig å ha med å gjøre i Wimbledon.

– De er ganske store favoritter. De er helt klart blant de som kan spille fort, og formen deres lover bra på gress. Det er i hvert fall mine favoritter, sier Francke, som påpeker at det ville være en utrolig prestasjon av Kvitova å gå til topps i en Grand Slam-turnering bare et og et halvt år etter at kun ble knivangrepet og skadet i armen under et innbrudd.

De siste årene på kvinnesiden har det vært svært åpent om titlene, særlig etter at Serena Williams ble gravid.

– Jeg kan egentlig liste opp 15 til 20 spillere som kan vinne. En spiller du likevel må ha inn i toppsjiktet er Garbine Muguruza, som har vunnet Wimbledon tidligere. Jeg tror ikke hun vinner, men hun tror det sikkert selv. Mange trodde at hun skulle bli verdensstjernen etter Serena Williams, men hun mangler litt på stabiliteten, selv om hun fortsatt er ung, sier Francke.

Williams dominerte kvinnetennisen i flere år før hun ble mor. Den amerikanske tennisstjerna er ikke tilbake for fullt enda, men spilte Roland Garros og spiller også Wimbledon.

– Wimbledon passer helt klart bedre for Williams. Det krever mer jobbing på grus, og det går fortere på gress. Hun kan ta det med serven i Wimbledon. Jeg føler ikke at hun er som Nadal og Federer og går rett inn og spiller knallhardt. Det tar mer tid. Hun har vært ute lenge, sier Francke, som har flere navn på lager:

– Også søster Venus Williams skal man ikke se bort fra, selv om det har gått dårligere den siste tiden. Ostapenko kan jo regnes med. Coco Vandeweghe er hardtslående, mens Naomi Osaka er en bra gresspiller, avslutter Francke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788