Viktor Durasovic

Durasovic og Helgø satte ny bestenotering på verdensrankingen

Finaleresultater de siste ukene har ført Viktor Durasovic og Malene Helgø oppover på verdensrankingen.

Finaleresultater de siste ukene har ført Viktor Durasovic og Malene Helgø oppover på verdensrankingen.

I den siste uken i juni tok Durasovic seg helt til finale i en Futures-turnering med 25.000 dollar i den totale premiepotten. Det ga 21-åringen 20 ATP-poeng og så mange poeng har nordmannen aldri tatt i en enkeltturnering tidligere.

Det viser også igjen på ATP-rankingen. En forsinket ranking, grunnet Wimbledon, viser at Durasovic har klatret opp til en 385.-plass, hele 52 plasser opp. Plasseringen er elleve plasser bedre enn Nordstrand-spillerens høyeste rangering fra før, en 396.-plass.

Også Helgø avanserer på rankingen. Den norske 18-åringen tok i juli sin aller første tittel da hun gikk til topps i 15.000-dollarsturneringen i Den Haag. Det tar henne så vidt til nye høyder på WTA-rankingen. Furuset-spilleren ligger nå på en 713.-plass, sju plasser bedre enn den tidligere bestenoteringen. Poengene fra Nederland har i tillegg gitt en klatring på 191.-plasser fra forrige ranking.

Durasovic spiller for øvrig denne uken en ny Futures-turnering, mens Helgø hviler og trener før kommende ukes 15.000-dollarsturnering i Sandefjord.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788