Casper Ruud

Casper Ruud videre i Båstad – slo topp 90-spiller

Casper Ruud gjorde en god prestasjon i en tøff kamp i første runde av ATP 250-turneringen i Båstad.

Casper Ruud gjorde en god prestasjon i en tøff kamp i første runde av ATP 250-turneringen i Båstad.

Snarøya-gutten har hatt en liten formsvikt etter den fine innsatsen i Roland Garros og har slitt med å vinne kamper i single. Denne uken spiller derimot nordmannen en ATP 250-turnering i svenske Båstad, og turneringen begynte bra for Ruud, som har fått wildcard til hovedtablået.

Ruud møtte mandag spanske Jaume Munar. Spanjolen er nummer 90 på ATP-rankingen, og duoen kjenner godt til hverandre. De har trent flere ganger med hverandre og har møttes to ganger tidligere i kamp. Begge gangene vant Ruud. Mandag ble det den tredje strake seieren over Munar, som er en del av Rafael Nadal-akademiet og har verdenseneren som mentor.

God åpning
Den norske 19-åringen åpnet godt i Båstad. Ruud brøt i første returgame og ledet 2-0, men Munar slo tilbake, og det stod 2-2. På 5-4 hadde Ruud to breakballer som han misbrukte, og settet endte i tiebreak.

Ruud startet tiebreaket bra. Ungguten ledet 5-3 og kunne på egen serve sikre seg tre settballer, men i stedet vant Munar tre strake poeng og sikret seg kampens første settball. Da vant Ruud to strake poeng og fikk settball, men klarte ikke å vinne settet. Munar vant nemlig tiebreaket 9-7 og tok det avgjørende poenget på Ruuds serve. Ruud tapte flere avgjørende dueller med gode muligheter i tiebreaker.

Heldigvis ble det ikke skjebnesvangert. I det andre settet fikk Munar, som også har wildcard i hovedturneringen, tidlig problemer med venstrefoten og måtte ha medisinsk timeout. Munar kom seg i gang i igjen, men slet tydelig og etter hvert fikk Ruud kontroll på settet da han brøt til 4-3. Munar måtte i tillegg ta telling med et overtråkk på høyrefoten og slet enda mer med en skade på begge føttene.

Også i det tredje settet var Munar tydelig preget av skadene. Ruud holdt hodet kaldt og spilte smart. Munar hang ikke med i det tredje settet, og Ruud sikret seg avansement med 6-0 i sett nummer tre.

Ferrer?
Onsdag eller torsdag venter andre runde i turneringen. Da blir motstander vinneren i oppgjøret mellom regjerende mester i Båstad, David Ferrer, nummer 39 i verden, og kvalifiseringsspiller Zdnek Kolar. Mandagens motstander, Munar, slo Ferrer i første runde av Roland Garros i mai.

Plassen i andre runde i Båstad er også verdifull i form av ATP-poeng. Ruud får nemlig 20 poeng for å vinne første kamp. Det vil likevel gi en liten klatring på verdensrankingen, men en eventuell kamp mot Ferrer er en god gulrot og en mulighet til å vise seg fram.

Mer om Casper Ruuds utvikling kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788