Casper Ruud og Diego Schwartman

Casper Ruud møter nummer 12 i verden

Casper Ruud får en tredje mulighet til å vinne over Diego Schwartzman.

Casper Ruud får en tredje mulighet til å vinne over Diego Schwartzman.

Nordmannen tok torsdag karrierens største skalp. Da ble spanske David Ferrer, nummer 39 på ATP-rankingen. Fredag hang Ruud også godt med mot Richard Gasquet, nummer 29 i verden.

Nå har Ruud forflyttet seg fra Sverige og Båstad til Tyskland og Hamburg. Der skal 19-åringen spille en ATP 500-turnering. Unggutten har fått wildcard til hovedturneringen, akkurat som han gjorde i Båstad.

Lørdag ble trekningen i første runde klar. Ruud møter en gammel kjenning i Diego Schwartzman. Det blir tredje gangen Snarøya-gutten møter argentineren.

25-åringen fra Argentina slo Ruud i tre sett i andre runde av Australian Open. Ikke lenge etterpå møttes de i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro, men Ruud tråkket over og måtte tidlig i kampen trekke seg.

Schwartman har vist meget god utvikling det siste året. I US Open i 2017 tok han seg for første gang til en kvartfinale på Grand Slam-nivå og argentineren fulgte opp prestasjonen med kvartfinale i Roland Garros. Der vant han ett sett over Rafael Nadal, men tapte kampen til slutt.

Skulle Ruud slå Schwartman blir det karrierens desidert største prestasjon. Både Schwartmann, kalt «den lille», og Ruud, kan du lese dyptgående artikler om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement på fire utgaver og 89 kroner for enkeltversjon i PDF.

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788