Casper Ruud møter Nadal-favoritt i Båstad

Casper Ruud spiller kommende uke ATP 250-turneringen i Båstad og møter et spansk stjerneskudd.

Casper Ruud spiller kommende uke ATP 250-turneringen i Båstad og møter et spansk stjerneskudd.

Den norske 18-åringen røk ut i første runde av Challenger-turneringen i Braunschweig, men fikk en etterlengtet opptur med semifinale i double i samme turnering.

I helga har unggutten forflyttet seg fra Tyskland til ATP 250-turneringen i Båstad. Der møter Ruud i første runde Jaume Munar. Duoen har flere ganger trent sammen og har litt personlig kontakt utenfor banen.

De har også møttes to ganger på tennisbanen i kamp. I 2015 slo Ruud spanske Munar i juniorutgaven av Roland Garros, og seieren over spanjolen skapte den gang stor entusiasme i Ruud-leiren om framtiden. Også i ATP Challenger-turneringen i Santiago i 2016 vant Ruud over Munar.

Den spanske motstanderen har utviklet seg godt de siste årene, i likhet med Ruud. Munar er nå nummer 89 på ATP-rankingen og kjemper med Ruud om å komme med til NextGeneration-finalen i Milano. Munar har også trent en god del med verdensener Rafael Nadal. Tennisstjerna har vært på enkelte av hans kamper.

Oppgjøret mellom Munar og Ruud spilles mandag eller tirsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788