Casper Ruud

Casper Ruud med ny mulighet mot toppspiller

Casper Ruud møter den tidligere verdenstreeren David Ferrer i andre runde av ATP 250-turneringen i Båstad.

Casper Ruud møter den tidligere verdenstreeren David Ferrer i andre runde av ATP 250-turneringen i Båstad.

Nordmannen tok seg mandag videre til andre runde i turneringen i Sverige etter den seier over nummer 90 i verden, Jaume Munar. Torsdag venter en ny spanjol og tidligere verdensstjerne på grusen i Båstad.

Motstander er nemlig Ferrer. 36-åringen er for øyeblikket nummer 39 i verden, men var i 2013 rangert som nummer tre på ATP-rankingen. Fra 2010 til 2015 avsluttet han alle årene topp ti på verdensrankingen.

Veteranen har aldri vunnet en Grand Slam-turnering, men fra 2011 til 2014 tok Ferrer seg minst til kvartfinale i elleve turneringer på Grand Slam-nivå på rad. Ferrer er også regjerende mester i turneringen i Båstad.

Ruud står derfor foran en stor utfordring. 19-åringen har aldri slått en spillere rangert høyere enn 75 i verden på tidspunktet unggutten har vunnet. Det skjedde i Challenger-turneringen i Sevilla. Da slo Snarøya-gutten Inigo Cervantes, nummer 75 i verden.

Ferrer tapte i Roland Garros for Munar og har siden januar ikke vunnet to kamper på rad.

Mer om Casper Ruuds utvikling kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 89 kroner for en enkeltutgave i PDF-format. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788