Viktor Durasovic

Viktor Durasovic tapte finalen

Særlig en dårlig start ødela mye av Futures-finalen i Spania for Viktor Durasovic.

Særlig en dårlig start ødela mye av Futures-finalen i Spania for Viktor Durasovic.

Nordmannen sikret fredag sin aller første Futures-finale i år, og det i en 25.000-dollarsturnering, der arrangøren dekker oppholdet. Durasovic har aldri tidligere gjort det bra i så høyt ansett turnering tidligere.

Nordstrand-spilleren møtte i finalen Lucas Miedler. Østerrikeren er nummer 309 på ATP-rankingen og står med tre Futures-titler i år. Durasovic og Miedler har møttes to ganger tidligere, blant annet i Collector Bank Norwegian Open. Den østerrikske 22-åringen har vunnet begge gangene, i henholdsvis to og tre sett.

Durasovic startet ikke finalen noe godt. Nordmannen havnet under 0-4 før han tok sitt første game og tapte det første settet 2-6. Det andre settet ble jevnt, men 21-åringen fra Norge klarte aldri å spille seg til en breakball. Dermed gikk settet til tiebreak, der Durasovic ledet 5-2, men måtte se seg slått 6-8 uten selv å ha settball.

Turneringen skaffer Durasovic likevel 20 ATP-poeng, og den norske unggutten vil trolig sett nye bestenotering på verdensrankingen. Kommende uke spiller Durasovic en ny 25.000-dollarsturnering på Futures-nivå.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788