Viktor Durasovic slo Ruuds overmann

Viktor Durasovic er klar for semifinale i Futures-turneringen i Spania etter å ha snudd kvartfinalen.

Viktor Durasovic er klar for semifinale i Futures-turneringen i Spania etter å ha snudd kvartfinalen.

Nordstrand-spilleren møtte torsdag franske Maxime Janvier. 21-åringen fra Frankrike har tidligere slått Casper Ruud to ganger: I kvalifiseringen til Roland Garros i 2017 og i en Challenger-turnering tidligere i år. Unggutten er for øyeblikket nummer 335 i verden og har en besteplassering som nummer 228. I årets Roland Garros fikk han wildcard til hovedturneringen og i 2016 gikk Janvier til topps i en Challenger-turnering.

Dermed var det en tøff motstander Durasovic skulle opp mot torsdag, og det startet dårlig. Nordmannen tapte det første settet 4-6 uten å ha en eneste breakball. I det andre settet ble 21-åringen tidlig brutt og spilte seg ikke til breakmuligheter før på 4-5. Da reddet Oslo-mannen først en matchball og sikret så tiebreak, der han vant 7-4.

I det tredje settet fortsatte Durasovic i samme spor. Norges Davis Cup-spiller ledet 5-1, men Janvier hevet seg og hentet inn ledelsen til 5-4. Da hadde Durasovic en matchball, men den misbrukte talentet, og Janvier utlignet til 5-5. Likevel klarte Durasovic å øke kvaliteten på spillet igjen og vant kampen 7-5.

Det betyr at Durasovic er videre til semifinale i Futures-turneringen med en total premiepott på 25.000 dollar. Turneringen dekker i tillegg oppholdet, noe som har tiltrukket bedre spillere, blant andre Janvier.

I fredagens semifinale venter Denis Yevseyev. 25-åringen fra Kasakhstan ligger på 361.-plass på ATP-rankingen og har vunnet fire Futures-turneringer i år.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788