Viktor Durasovic

Viktor Durasovic klar for finale i Spania

Viktor Durasovic ble fredag klar for sin første finale i 2018.

Viktor Durasovic ble fredag klar for sin første finale i 2018.

– Jeg tenker ikke så mye over det, prøver å ha fokus på arbeidet fra dag til dag. Lørdag er det en ny match, nye muligheter, sier Durasovic til Tennis-Norge.com.

Nordmannen imponerte stort torsdag da han slo ut Maxime Janvier, som Casper Ruud har tapt for to ganger de siste årene. Fredag var det duket for semifinale i Futures-turneringen i Spania.

Durasovic møtte denne gangen Denis Yevseyev. 25-åringen fra Kasakhstan ligger på 361.-plass på ATP-rankingen og har vunnet fire Futures-turneringer i år.

35 poeng
Nordstrand-spilleren åpnet kampen dårlig og lå under 0-2 i det første settet, men slo tilbake og vant det første settet 6-3. På 3-0 i det andre settet trakk motstanderen seg og Durasovic ble klar for finalen.

– Spillet har vært greit, litt opp og ned her og der, men stort sett solid gjennom uken, sier Durasovic.

Ettersom turneringen er en 25.000-dollarsturnering på Futures-nivå, der arrangøren dekker oppholdet, har Durasovic sikret seg en mer poeng enn i en vanlig Futures-turnering. Bare ved å ta seg til finalen har nordmannen fått to mer poeng enn det han noensinne har fått i en enkelt turnering med 20 poeng. Vinner norgesmesteren venter 35 poeng.

Det betyr at Durasovic trolig er garantert en plass topp 400 i verden. Med finaleseier kan 21-åringen sette nye bestenotering på rankingen med hele 30 plasser.

Miedler
I finalen venter Lucas Miedler. Østerrikeren er nummer 309 på ATP-rankingen og står med tre Futures-titler i år.

Durasovic og Miedler har møttes to ganger tidligere, blant annet i Collector Bank Norwegian Open. Den østerrikske 22-åringen har vunnet begge gangene, i henholdsvis to og tre sett.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788