Ine Soltveit Stange

Talentpresentasjon: Soltveit Stange har et ambisiøst mål – vil nå verdenstoppen

Ine Soltveit Stange hadde en svært positiv utvikling på slutten av 2017-sesongen, og 15-åringen ønsker å satse på tennis.

Ine Soltveit Stange hadde en svært positiv utvikling på slutten av 2017-sesongen, og 15-åringen ønsker å satse på tennis.

Denne artikkelen ble først publisert i andre utgave av magasinet Tennis-Norge.

Ullern-spilleren hadde en kanonhøst på tennisbanen. Soltveit Stange tok seg til finale i senior-NM innendørs, første runde i internasjonal seniorturnering, kvartfinale i en av sine første internasjonale juniorturneringer og vant Masters-turneringen for jenter under 16 år.

– Det siste året har jeg vært fornøyd med mange turneringer, men høydepunktet må være andreplassen i senior-NM innendørs hos Heming i desember, sier Soltveit Stange til Tennis-Norge.

Ambisiøs
De gode resultatene har gitt det unge talentet mersmak. Det er fortsatt en lang vei å gå for å bli en profesjonell tennisspiller, men Soltveit Stange er innstilt på å gjøre jobben som kreves.

– Mitt mål for tennisen er å komme i verdenstoppen en dag. For å oppnå det målet må jeg fortsette å trene hardt og mye, samt spille mange kamper. Jeg må gjøre mitt beste og være fokusert, forteller Soltveit Stange.

På veien mot det store målet i framtiden er et delmål å fortsette den positive utviklingen fra 2017 i 2018-sesongen.

– Målet mitt for dette året er å komme langt i noen ITF-juniorturneringer, men også å få mange gode resultater i norske turneringer, sier Soltveit Stange, som har et underlag hun ikke får spille på vanlig som favoritt.

– Jeg liker både grus og hardcourt, men hardcourt er nok favoritten, til tross for at vi ikke har dette underlaget på Ullern, konkluderer Soltveit Stange.

Ser opp til Federer
Roger Federer kom i 2017-sesongen tilbake etter et lengre skadeopphold og vant to Grand Slam-turneringer. Soltveit Stange lar seg inspirere av den sveitsiske tennislegenden.

– Han har oppnådd veldig mye gjennom karrieren sin. Han er mitt idol fordi han er både tøff i spillet og mentalt, sier den unge jenta, som også fikk tid til å se på Casper Ruud i Australian Open.

– Det er veldig imponerende at Ruud klarte å kvalifisere seg, men også å vinne den første kampen i hovedrunden. Kampen mot Quentin Halys var veldig spennende, og jeg synes det var veldig kult at han vant det siste settet, avslutter jenta fra Ullern.

Flere og nye talentpresentasjoner i neste utgave av magasinet Tennis-Norge som kommer ut i slutten av juni. Magasinet inneholder også blant annet en artikkel om Casper Ruuds utvikling, Rafael Nadal og Simona Halep.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788