Rafael Nadal tennis

Rafael Nadal vant Roland Garros igjen

Rafael Nadal forsvarte tittelen i Roland Garros og beholder posisjonen som verdensener.

Rafael Nadal forsvarte tittelen i Roland Garros og beholder posisjonen som verdensener.

Spanjolen tok sin ellevte tittel i Paris og sin 17. Grand Slam-tittel i karrieren. Nadal vant fra 2005 til 2014 turneringen alle gangene utenom i 2009. Etter 2014 ble det to år uten suksess, men i fjor var 32-åringen tilbake på toppen.

Gruskongen har helt siden starten av 2017 viste glimrende form og at nivået hans er tilbake der han var tidligere i karrieren. De siste månedene har Nadal og Roger Federer vekslet på å være nummer en på verdensrankingen. Nadal måtte forsvare tittelen i Paris for fortsatt å være verdensener.

Solid
Nadal feide all tvil til side i finalen mot Dominic Thiem, som på sin side var i sin første Grand Slam-finale etter å ha tapt i semifinalen i Roland Garros både i 2016 og 2017.

Thiem holdt også godt følge med Nadal i det første settet, og det ble et langt sett. Mot slutten klarte likevel den spanske tennisstjernen å få det nødvendige bruddet og vant settet 6-4.

I det andre settet fortsatt trenden fra slutten av det første settet. Nadal brøt nemlig tidlig og tok ledelsen 3-0. Den beholdt han settet ut og vant 6-3.

Avgjørelsen falt derfor i det tredje settet. Nadal fortsatte det gode spillet og kunne juble for sin ellevte Roland Garros-tittel med 6-2 i sett nummer tre.

Wimbledon
Dermed har Nadal fortsatt bare tapt to kamper gjennom hele sin karrieren i Roland Garros. Kun i 2009 og 2015 har noen slått spanjolen i den franske hovedstaden.

Nadal satser også høyest trolig mot Wimbledon. Tennislegenden har vunnet gressturneringen to ganger, men er ikke favoritt i London. Da er Roger Federer tilbake i aksjon og sveitseren vil trolig være mannen å slå.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788