Malene Helgø

Malene Helgø kvalifiserte seg i Sverige

Malene Helgø hadde få problemer med å ta seg videre til hovedturneringen i 25.000-dollarsturneringen i Bastad.

Malene Helgø hadde få problemer med å ta seg videre til hovedturneringen i 25.000-dollarsturneringen i Bastad.

Søndag slo Helgø den norske venninnen og treningspartneren Astrid Wanja Brune Olen 6-4, 6-0 i første kvalifiseringsrunde. Mandag ventet kvalifiseringsfinale i 25.000-dollarsturneringen i svenske Bastad.

Helgø møtte svenske Rebecca Ehn. 19-åringen er ikke rangert på WTA-rankingen og har heller aldri vært det. Den svenske tennisspilleren kom seg videre fra første kvalifiseringsrunde da motstanderen trakk seg fra kampen med skade.

Derfor var den norske 18-åringen storfavoritt, og Helgø kjørte over Ehn fra start av. Furuset-spilleren tok det første settet 6-0. I starten av det andre settet rotet Helgø og ble brutt til 0-1, men slo tilbake og vant settet 6-2.

Tirsdag venter første runde i hovedturneringen. Motstander er Despina Papamichail. Den greske jenta er nummer 360 i verden og har på sitt beste vært rangert som nummer 317 i 2017.

Også Ulrikke Eikeri spiller turneringen og er førsteseedet. 25-åringen møter Susanne Celik. 23-åringen var i 2016 nummer 153 på WTA-rankingen, men var skadet i 18 måneder og måtte gå i gjennom tre operasjoner.

Helgø og Eikeri kan møtes i en eventuell kvartfinale.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788