Helgø vant duellen mot Brune Olsen

Malene Helgø slo venninnen i kvalifiseringskampen til 25.000-dollarsturneringen i Sverige.

Malene Helgø slo venninnen i kvalifiseringskampen til 25.000-dollarsturneringen i Sverige.

For første gang i en internasjonal seniorturnering møttes Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen i kamp. Før oppgjøret var Helgø usikker på om hun var i stand til å gjennomføre grunnet et overtråkk, men kjente ingenting til skaden.

– Jeg klarte å løpe uten smerter, så jeg er veldig glad for den raske framgangen, sier Helgø til Tennis-Norge.

Tøff
I søndagens kamp viste Helgø hvem som var best mot treningspartneren. Furuset-spilleren vant 6-4, 6-0 på litt over en time.

– Jeg startet ganske bra og gikk opp til 4-1, så kom det plutselig noen nerver som gjorde at fotarbeidet mitt ble litt redusert. Jeg gikk bestemt og tøft ut på sidebyttet på 4-3. Da fikk jeg 5-3 og 40-0, men noen gode returer fra Astrid og litt slurv fra meg gjør at jeg taper gamet til 5-4. Jeg er tøff og fighter bra og får 6-4. I andre sett tok jeg med meg det som var bra fra første sett og klarte å fjerne mye av det som var dårlig. Klarte å være fokusert og bestemt hele veien inn, sier Helgø til Tennis-Norge.

Brune Olsen var skadet fra september til februar. Etter det har jenta fra Nittedal ikke spilt særlig mange kamper, og hun preges av det.

– Jeg har jo vært skadet en stund og har fått veldig få matcher det siste året, så matchformen er ikke 100 prosent stabil helt enda, men det kommer over tiden, sa Brune Olsen før kampen.

Kvalifiseringsfinale
Helgø spiller mandag kvalifiseringsfinale i turneringen. Da venter svenske Rebecca Ehn. Den svenske 19-åringen har aldri vært rangert tidligere.

Også Ulrikke Eikeri spiller turneringen og er førsteseedet. Trekningen i hovedturneringen er ikke klar enda.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788