Malene Helgø

God start for Helgø i Ystad

Malene Helgø er i gang med kvalifiseringen til 25.000-dollarsturneringen i Ystad i Sverige.

Malene Helgø er i gang med kvalifiseringen til 25.000-dollarsturneringen i Ystad i Sverige.

Den norske 18-åringen er en av tre nordmenn som deltar i turneringen i nabolandet. Ulrikke Eikeri og Melanie Stokke går rett inn i hovedrunden som starter mandag, mens Helgø må gjennom kvalifisering.

Helgø (801 i verden) er seedet som nummer 11 i kvalifiseringen. I første kvalifiseringsrunde møtte hun 16 år gamle Maja Radenkovic fra vertslandet. Svensken er nummer 428 på juniorrankingen, og har ikke ranking på seniornivå.

Det startet dårlig for Helgø da hun ble brutt allerede i første game. Den norske jenta svarte umiddelbart ved å bryte svensken tilbake to ganger, og gikk opp i ledelsen 3-1. Radenkovic brøt Helgø på nytt, og det var likt 3-3. Da skiftet Helgø gir og vant tre strake for å vinne første sett 6-3.

18-åringen fortsatte ved å bryte Radenkovic i første game i andre sett, og hadde funnet fem strake games. Svensken kom seg på tavla, men det var Helgø som var sterkest. Hun vant andre sett 6-2.

Dermed avanserer Malene Helgø videre til andre kvalifiseringsrunde i Ystad. Der kan det vente en stor utfordring for den norske jenta. Hun møter vinneren i oppgjøret mellom den svenske 16-åringen Maria Petrovic (1213) og 2. seedede i kvalifiseringen, Anna Danilina (587).

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788