Casper Ruud

Casper Ruud snublet i Slovakia

Casper Ruud hadde ikke sin beste dag på tennisbanen og røk ut i andre runde av Challenger-turneringen i Poprad Tatry.

Casper Ruud hadde ikke sin beste dag på tennisbanen og røk ut i andre runde av Challenger-turneringen i Poprad Tatry.

Den norske unggutten røk i forrige uke ut i første runde i en Challenger-turnering etter å ha misbrukt flere gode muligheter til å ta seieren. Også i første runde tirsdag spilte Ruud variabelt, men vant det første settet og slapp billig unna i det andre settet. Motstander Lukas Klein måtte nemlig trekke seg på 1-1.

I onsdagens andre runde var spanske Sergio Gutierrez-Ferrol motstander. Spanjolen er nummer 238 på ATP-rankingen og har en besteplassering som nummer 178 fra 2012. 29-åringen spilte knapt tennis i 2015 og 2016 på grunn av en skade, men har hatt en oppsving i 2017 og 2018. Gutierrez-Ferol har nemlig gått til topps i totalt sju Futures-turneringer de siste to årene. Den siste kom for litt over en uke siden i Spania.

Det ble tidlig synlig at Ruud ikke hadde helt dagen. Nordmannen ble brutt tidlig i det første settet og klarte ikke å slå tilbake. 19-åringen tapte settet 4-6. I sett nummer to trøblet Ruud enda mer og vant kun et game etter å ha brutt til 1-3. Stortalentet tapte settet 1-t.

Snarøya-gutten jaktet ATP-poeng etter å ha falt på rankingen denne uken. Ruud mistet kvartfinalepoeng fra en turnering i fjor og har utlignet poengtapet med onsdagens seier.

I neste uke venter kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen Wimbledon på gress i London.

– Han hadde en større sjanse for å kvalifisere seg i French Open enn i Wimbledon. Men han vet litt hva gress er for noe. Vi tar det litt som det kommer, men han spiller alltid for å vinne. Trekning har litt å si, men det kan bli vanskelig. Om han møter spillere som er best på grus for eksempel kan vinne. Vi har ikke gitt opp på forhånd, sa trener Christian Ruud til Tennis-Norge tidligere i uken.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788