Casper Ruud

Casper Ruud møter italiensk hjemmehåp

Casper Ruud skal prøve å følge opp det gode spillet i Roland Garros i Challenger-turneringen i Citta' Di Caltanissetta. 

Casper Ruud skal prøve å følge opp det gode spillet i Roland Garros i Challenger-turneringen i Citta’ Di Caltanissetta. 

Nordmannen har vist strålende vårform. Særlig da han tok seg til andre runde i Roland Garros fikk Ruud mye oppmerksomhet i Norge. Før Grand Slam-turneringen ble det også to Challenger-finaler, der begge endte med tap.

Nå skal Ruud i aksjon igjen og på nytt er det Challenger-nivå på grus som gjelder. Unggutten spiller trolig første runde i Italia på mandag eller tirsdag, og har den siste uken befunnet seg hjemme i Norge etter et hardt turneringsprogram.

I første runde venter det italienske hjemmehåpet Matteo Donati. 23-åringen er nummer 236 på ATP-rankingen med en besteplassering som nummer 159 fra 2015. Ruud spilte mot italieneren i Challenger-turneringen i Francavilla i april. Der tok den norske 19-åringen seg til finale og slo Donati 6-7 (6-8), 6-4, 7-5 i kvartfinalen.

Donati tok seg i forrige uke til finalen i Challenger-turneringen i Vicenza, men tapte for Hugo Dellien. Italieneren var også i semifinalen på Challenger-nivå tidligere i år.

Skulle Ruud gå videre venter vinneren i oppgjøret mellom Stefano Travaglia, nummer 143 i verden, og en kvalifiseringsspiller. Turneringens best rangerte spiller er Pablo Lorenzi, nummer 74 på verdensrankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788