Casper Ruud klar for andre runde – motstanderen trakk seg

Casper Ruud hadde en grei dag på jobben i første runde av Challenger-turneringen i Poprad Tatry.

Casper Ruud hadde en grei dag på jobben i første runde av Challenger-turneringen i Poprad Tatry.

Nordmannen måtte se seg slått allerede i første runde av en Challenger-turnering i Italia i forrige uke. Da ble Matteo Donati for sterk. Denne uken er det nye muligheter for Ruud, men også tirsdag startet unggutten litt tregt.

– Formen hans er bra. Han har fått trent i Slovakia to-tre dager for å forberede seg til turneringen. Han slurvet litt i forrige turnering, hvor han burde ha vunnet. Det er han klar over selv. Det var små marginer, og litt bittert. Det er ikke annet å gjøre enn å gå til neste turnering, sa trener Christian Ruud foran kampen.

Den norske 19-åringen møtte det slovakiske hjemmehåpet Lukas Klein tirsdag. 20-åringen spiller hovedturneringen med wildcard og er nummer 458 på ATP-rankingen. Tidligere i år vant slovaken sin første seniortittel i single ved å gå til topps i en Futures-turnering i Egypt.

Brutt
Ruud startet med å bli brutt med en gang, men hentet seg heldigvis inn igjen i det påfølgende gamet og utlignet til 1-1. Også på 2-1 brøt nordmannen og tok ledelsen 3-1.

Klein klarte likevel å slå tilbake seg og utlignet til 4-4, men på 5-4 avgjorde Ruud og vant det første settet 6-4.

I det andre settet ble Ruud igjen brutt umiddelbart, men på ny brøt Snarøya-gutten tilbake. Da valgte Klein å kaste inn håndkleet og trakk seg fra oppgjøret med en skade.

Serber eller spanjol
I andre runde venter Sergio Gutierrez-Ferrol, nummer 238 på ATP-rankingen, eller Miljan Zekic, nummer 280 i verden. Begge er 29 år og ingen har vært høyere rangert enn nummer 173 på verdensrankingen.

Casper Ruuds kamp i andre runde spilles onsdag eller torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788