Malene Helgø. Tennis-Norge.

Bare nesten for Helgø i Ystad

Malene Helgø fikk vanskelig trekning i andre kvalifiseringsrunde i 25.000-dollarsturneringen i Sverige.

Malene Helgø fikk vanskelig trekning i andre kvalifiseringsrunde i 25.000-dollarsturneringen i Sverige.

Helgø (nummer 801 i verden) fikk en god start i Ystad da hun lørdag tok seg videre fra første kvalifiseringsrunde. Den norske 18-åringen slo svenske Maja Radenkovic 6-3, 6-2.

Søndag var det klart for andre kvalifiseringsrunde. Helgø fikk en tøff trekning i andreseedede Anna Danilina (587) fra Kasakhstan. Den russiskfødte kasakhstaneren har gjort det veldig bra i 25.000-dollarsturneringer i år, og vant i double i 25.000-dollarsturneringen i Naples i Florida for to uker siden.

Helgø leverte allikevel en meget god kamp mot langt høyere rankede Danilina. Nordmannen fikk ene god start da hun brøt kasakhstaneren og gikk opp i ledelsen 4-1 i første sett. Danilina spiste seg innpå, og sørget for at settet gikk til tiebreak. Der var det Helgø som var sterkest. Hun vant første sett 7-6 (7-3).

I andre sett kom Danilina ordentlig i gang. Kasakhstanere hevet nivået på servene sine betraktelig og fikk slått inn 9(!) serveess i andre sett. Helgø tapte andre sett 1-6. I tredje sett gikk det heller ikke for den norske 18-åringen. Hun tapte 2-6 i tredje sett, og er demed ute av kvalifiseringen til 25.000-dollarsturneringen i Ystad.

Ulrikke Eikeri og Melanie Stokke slapp å kvalifisere seg til turneringen og går rett inn i første runde. De spiller første runde på mandag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788