Ramos-Vinolas frykter Casper Ruud: – Jeg må være klar for å kjempe

av | 30 mai, 2018 | Casper Ruud, Norsk

PARIS: Casper Ruuds neste motstander, Albert Ramos-Vinolas, kjenner godt til Ruud og tror på en tøff kamp torsdag.

PARIS: Casper Ruuds neste motstander, Albert Ramos-Vinolas, kjenner godt til Ruud og tror på en tøff kamp torsdag.

– Han er en god spiller som allerede spiller bra, selv om han er ung, og jeg kjenner han godt. En treningspartner i klubben, Viktor Durasovic, er også fra Norge, så jeg kjenner godt til Casper. Vi spilte også en gang mot hverandre i fjor i Barcelona, og det var en vanskelig kamp for meg. Jeg tror at torsdagens kamp blir veldig jevn, og jeg må virkelig være klar for å kjempe så mye som jeg kan, sier Ramos-Vinolas til Tennis-Norge.

Forrige gang duoen møttes var i andre runde av ATP 500-turneringen i Barcelona. Da spilte Ruud meget bra og hadde settball i tiebreak i første sett, men tapte til slutt i strake sett 6-7 (6-8), 4-6.

– Har hatt tøffe matcher
Foran det forrige møtet kom Ramos-Vinolas, som er nummer 36 på ATP-rankingen, rett fra finale i ATP 1000-turneringen i Monte Carlo. Da de møttes forrige gang var spanjolen rangert som nummer 19 i verden og noen uker senere nådde han karrierenes høyeste plassering, en 17.-plass. I ATP 250-turneringen i Ecuador i februar i år gikk 30-åringen til finale, men siden har Ramos-Vinolas bare vunnet to kamper på rad ved en anledning.

– Presset ligger på han, og han er en høyere rangert og seedet spiller. Han har kanskje hatt noen tøffe matcher og har kanskje ikke gjort det helt fantastisk de siste ukene, så jeg får prøve å bruke det til min fordel. Jeg skal vise at jeg er i god form, og det tror jeg han vet også, sier Casper Ruud til Tennis-Norge, som tror han vet hva nøkkelen til seier er:

– Jeg må vise bra intensitet og mening fra første ball, sier Ruud.

Spanjolen er langt fra ukjent for Casper Ruud. De har trent sammen ved et par anledninger og kjenner hverandre utenfor banen også.

– Jeg kjenner treneren og Albert ganske godt. Jeg har snakket litt med dem hver dag i Paris om jeg har møtt dem. Jeg tror nok de har øynene oppe og vet at jeg er i god matchform. Det får jeg prøve å bruke, sier Ruud.

– Bedre nå
Da Ruud og Ramos-Vinolas møttes i fjor var også Ruud høyere rangert, mye takket være semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio. Selv om oppgjøret mot spanjolen var en av hans bedre kamper i fjor, tror 19-åringen at nivået hans er enda høyere nå.

– Jeg spilte ganske bra i Barcelona, men jeg er nok litt bedre nå, føler jeg. Jeg har litt mer erfaring, og det er Grand Slam, som er ekstra spennende og kult. Kanskje jeg får vise at jeg er sulten og at han er mett, avslutter Ruud.

Oppgjøret spilles torsdag og vises på Eurosport.

 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv