Superhelg for norsk tennis – Håseth hyller publikum

Turneringsansvarlig, Sverre Lie, har aldri opplevd flere tilskuere på en Davis Cup-kamp i Norge, mens Davis Cup-kaptein, Anders Håseth, satte enormt stor pris på støtten fra de frammøtte.

Turneringsansvarlig, Sverre Lie, har aldri opplevd flere tilskuere på en Davis Cup-kamp i Norge, mens Davis Cup-kaptein, Anders Håseth, satte enormt stor pris på støtten fra de frammøtte.

– Denne kampen kommer veldig høyt opp når det gjelder publikumsengasjement. Det var veldig god stemning i helga, sier Håseth til Tennis-Norge.

Lagkapteinen har ledet det norske Davis Cup-laget siden 1995 og spilte selv på laget før han tok over ansvaret som kaptein. Dermed er det ikke mange som kjenner Norges Davis Cup-historie fra 80-tallet og ut bedre enn Håseth.

– Alt var på plass, forholdene rundt og publikum. Det har vært noen ganger med mye folk da det har vært arrangert på Oslo Tennis Arena tidligere, men denne kommer veldig høyt opp, sier Håseth.

Publikumsrekord?
Trolig er det snakk om ny publikumsrekord i Oslo Tennis Arena. Over 600 tilskuere var til stede lørdag og noe av det samme antallet hadde tatt turen til Hasle for å se Casper Ruud avgjøre til Norges fordel mot Irland søndag.

– Jeg er strålende fornøyd med at det kommer så mange mennesker. Jeg har aldri opplevd en slik stemning på en norsk tenniskamp, sier turneringsansvarlig Sverre Lie til Tennis-Norge.

Lie, som jobber i Norges Tennisforbund, har fått gode tilbakemeldinger fra både publikum og lagene for opplegget rundt nedrykkskampen.

– Spillerne og lederne tror jeg er strålende fornøyd. Det er i hvert fall det vi har fått som tilbakemelding fra alle, sier Lie.

Oslo neste gang også?
I 2017 ble Davis Cup-oppgjøret mot Danmark arrangert i Stavanger. Lie vet ikke hvor det neste hjemmeoppgjøret vil ende opp.

– Jeg mener at det er opptil spillerne å avgjøre hvor det skal foregå. Det er de som skal spille, sier Lie.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788