Casper Ruud og Viktor Durasovic

Ruud og Durasovic vant doublekampen – er en seier unna å slå Irland

Casper Ruud og Viktor Durasovic overbeviste i double og ga Norge en glimrende start på dag to av Davis Cup-oppgjøret mot Irland.

Casper Ruud og Viktor Durasovic overbeviste i double og ga Norge en glimrende start på dag to av Davis Cup-oppgjøret mot Irland.

Dag en i kampen om å beholde plassen i andre divisjon i Davis Cup endte 1-1 etter at Peter Bothwell beseiret Viktor Durasovic i tre sett og Casper Ruud slo Simon Carr i to sett lørdag. Dermed var det duket for en spennende og avgjørende siste dag i Oslo Tennis Arena. Søndagen fikk drømmestarten alle hadde håpet på.

– Det var en veldig bra double i dag. Vi var mer aggressive og fikk flere gode baller inn, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Solid
Den irske motstanderduoen har kun spilt double sammen to ganger tidligere i en Futures-turnering. Det skjedde i juli i fjor. Da vant paret en kamp, men røk ut i den påfølgende runden. Bothwell er for øvrig nummer 510 på ATP-rankingen i double og står med fem titler i double i løpet av karrieren, senest i mars. Også Durasovic har nylig tatt en tittel i double.

Det norske doubleparet spilte et godt første sett. Både Ruud og Durasovic var solide på serve, fra grunnlinjen og framme ved nettet. Duoen gjorde bare sju upressede feil i løpet av sett nummer en mot Irlands 21 og vant settet 6-2 etter å et tidlig brudd og på 5-2. Carr var irenes svake ledd og gjorde flere feil, blant annet fra grunnlinjen.

I det andre settet hevet irene, og særlig Carr seg, fra start av. Likevel spilte Norge seg til to breakballer på 3-2. Det irske laget beholdt roen og reddet begge breakmulighetene fra Ruud og Durasovic, men på deuce fikk den norske duoen en ny sjanse til å bryte. Med støtte fra publikum prikket Ruud en ball over irene og sørget for ledelse 4-2. I det neste gamet måtte Norge redde en breakball, men gikk opp i 5-2 og avgjorde oppgjøret med å bryte til 6-2.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud og Viktor Durasovic
Casper Ruud og Viktor Durasovic i aksjon mot Irland. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

– Det var en ganske bra double. De spilte greit til å begynne med, hadde kjappe baller og gikk rett på nett, så det var bra at vi var stødig i starten. Det var bra en double, sier Durasovic til Tennis-Norge.

Casper Ruud kan avgjøre
I neste kamp har Norges ener muligheten til å avgjøre nedrykkskampen mot Irland. Ruud skal opp mot Irlands ener, Bothwell, som slo Durasovic. Seier i denne kampen vil sikre det norske laget de tre nødvendige seirene og fortsatt plass i gruppe to.

– Jeg må spille med intensitet som vanlig og vise at jeg er her for å kjempe til siste ball, noe som alltid er innstillingen. Forhåpentligvis gir det meg en mulighet til å vinne, sier Ruud før oppgjøret mot Bothwell.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788