Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud foran finalen: – En bra følelse

Casper Ruud spiller søndag om sin andre tittel i en Challenger-turnering. Unggutten skal bruke minnene fra Sevilla til inspirasjon foran finalen.

Casper Ruud spiller søndag om sin andre tittel i en Challenger-turnering. Unggutten skal bruke minnene fra Sevilla til inspirasjon foran finalen.

Den norske 19-åringen overbeviste lørdag med å slå franske Antoine Hoang i to sett og tok seg dermed til karrierens andre Challenger-finale, denne gangen i italienske Francavilla. Ruud følte han styrte mye av oppgjøret mot Hoang.

– Jeg følte at han spilte bra til tider, men i lengden følte jeg at jeg var bedre fra grunnlinjen. Selv om han spilte bra, var det mye feil også. I det andre settet var returene jeg fikk inn med fin lengde, og etter en jevn og tøff start, klarte jeg å bryte på slutten av det første settet. Da ble det enklere å spille bra i det andre settet, sier Ruud til Tennis-Norge.

Skal mimre
Forrige gang Ruud var i en finale på Challenger-nivå var i september 2016. Da ble Taro Daniel, daværende nummer 101 i verden, slått i to sett. Finalekampen fra Spania skal Snarøya-gutten bruke inn mot søndagens finale.

– Det er en bra følelse å være tilbake i finale. Jeg skal mimre tilbake til den første gangen. Jeg ønsker å ta med meg samme følelse og tankegang som sist, sier Ruud.

Nordmannen møter Gianluigi Quinzi i finalen. Italieneren slo Ruud i finalen av Futures-turneringen Norwegian Open i Oslo i 2016. Den tidligere vinneren av juniorutgaven i Wimbledon har aldri tidligere vært i en Challenger-finale og er rangert som nummer 347 i verden.

– Jeg har en erfaring mer enn han fra en slik finale. På papiret er jeg favoritt denne gangen, men han er på hjemmebane og føler kanskje mer press. Jeg skal gå ut på banen og gjøre som jeg har gjort hele denne turneringen og spille med høy intensistet, sier Ruud.

– Hva slags rolle spiller det at Quinzi er på hjemmebane?

– Man merker at publikum holder med motstanderen, men for noen kan det hjelpe og for andre kan det gjøre det vanskeligere. Til syvende og siste føler jeg ikke at det har noe å si. Den som har den beste dagen vinner, men jeg må være klar for at kan spille bra, sier Ruud.

Godt kjent
Under Norwegian Open-turneringen ble Ruud godt kjent med både de gode og dårlige sidene av Quinzi. 19-åringen mente at italieneren tok en taktisk medisinsk timeout i kampen.

– Han er en luring. Det er ingen tvil om at han er en god spiller, men han er litt sleip og en lur spiller. Det handler om måten han oppfører seg på mange områder utenfor banen og på banen. Jeg må bare ikke tenke på det underveis i kampen. Det blir en bra kamp og fight, avslutter Ruud.

Finalen spilles klokken 15.00 søndag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788