Casper Ruud

Overlegen Ruud utlignet for Norge: – Jeg spilte med høy intensitet

Casper Ruud var storfavoritt og innfridde forventningene i Norges andre kamp i nedrykksoppgjøret mot Irland.

Casper Ruud var storfavoritt og innfridde forventningene i Norges andre kamp i nedrykksoppgjøret mot Irland.

Nordmannen spilte sin første kamp siden tapet for John Millman i kvalifiseringen i Miami Open 20. mars. Ruud virket kampklar og var på fra start av, noe også lagkaptein Anders Håseth spådde før kampen mot Irland.

– Det var deilig å være i gang. Dette var en god første kamp, sier Casper Ruud til Tennis-Norge etter seieren.

Dominerte
Ruud møtte den irske unggutten Simon Carr. 18-åringen fra Irland er nummer 874 på ATP-rankingen og har vært rangert som nummer 42 på juniorrankingen. Mot Ruud måtte iren finne seg i å være en stor underdog, og det ble tidlig klart at at unggutten hadde lite å stille opp med mot Ruud.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud
Casper Ruud vant over Simon Carr. Foto: Espen Hildrup, Norge Tennisforbund.

Carr startet riktig nok godt og holdt sitt første servegame enkelt, men det gjorde også Ruud. Den irske motstanderen tok også ledelsen 40-0 i sitt andre servegame. Da kom Ruud skikkelig i gang. 19-åringen hentet inn forspranget og brøt til 3-1. Også på 5-2 brøt Snarøya-gutten og sikret seg sett nummer én 6-2.

Det andre settet ble nærmest enveiskjøring for Ruud. Carr hadde lite å stille opp med, og Ruud beholdt ypperlig kvalitet i eget spill. Sett nummer to endte 6-1 for Norges ener, og seieren var i boks på under en time.

– Det var litt nervepirrende i starten. Slik er det alltid i Davis Cup, det er litt annerledes. Jeg kom i gang bra og fikk det break, som var viktig og fikk en ledelse. Jeg spilte med høy intensitet og bra innstilling, sier Ruud.

Avgjøres søndag
Søndag faller avgjørelsen i Davis Cup-oppgjøret mot Irland. Da spilles det en doublekamp og to singlekamper fra klokken 10.00. Første nasjon til tre seire beholder den viktige plassen i gruppe to i tradisjonsrike Davis Cup.

Først ut er doublekampen, der høyest trolig Ruud og Durasovic spiller mot duoen Peter Bothwell og Carr. Doublekampen kan bli meget viktig, ikke minst psykologisk. Også søndag er det gratis inngang i Oslo Tennis Arena på Hasle.

– Vi er sugne på seier. Jeg håper vi klarer å dra det i land, sier Ruud.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788