Malene Helgø. Tennis-Norge.

Norge unngikk favoritten i gruppespillet i Fed Cup

Norge slipper å møte den største favoritten i gruppespillet i Fed Cup, men en endring kan føre til tøffere kamp om å beholde plassen i divisjonen.

Norge slipper å møte den største favoritten i gruppespillet i Fed Cup, men en endring kan føre til tøffere kamp om å beholde plassen i divisjonen.

Det norske laget ble trukket i samme gruppe som Bosnia og Hercegovina, Luxembourg og Israel. Dermed venter det tre tøffe kamper for det norske laget med Malene Helgø, Astrid Wanja Brune Olsen og Lilly Elida Håseth.

Luxembourg stiller med Mandy Minella (299 på WTA-rankingen) og Elonora Molinaro (450). Førstnevnte har tidligere vært topp 70-spiller i både single og double. Israel stiller også sterkt med Julia Gluskho (300) og Vlada Ekshibarova (417). Bosnia har med seg Dea Herdzelas (410) og Jelena Simic (567).

Det betyr at lagkaptein Robert Gustafsson må finne seg i at det norske laget på papiret er det svakeste laget i gruppen med urangerte Brune Olsen og Helgø (733). Brune Olsen har derimot vært skadet i et halvt år og er på full fart tilbake. Duoen har begge vist at de kan hamle opp med langt høyere rangerte spillere og har også god statistikk i double.

– Det er en ganske tøff trekning, men det er mange jevne lag på plass her ned. Vi har et veldig ungt lag på plass, så vi får slå fra oss som underdogs og håpe på en skrell i visse kamper. Lagkamper er alltid litt annerledes enn individuelle turneringer, så vi skal virkelig gi alle en skikkelig fight hele veien over mållinja, sier Gustafsson til Tennis-Norge.

De to beste lagene i gruppa går til opprykkskamp mot Egypt, Hellas eller Danmark. Treeren i Norges gruppe møter treeren i den andre gruppa i en kamp om å unngå nedrykk. Fjerdeplassen i Norges gruppe rykker automatisk ned. Hellas er på papiret det sterkeste laget.

I utgangspunktet skulle det være et sluttspill mellom lagene på tredje- og fjerdeplass, men det blir det ikke noe av ettersom Moldova trakk seg fra turneringen. Moldova ville vært det desidert svakeste laget basert på nominasjonen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788