Viktor Durasovic

Irland ga Norge trøbbel i åpningskampen

Norge fikk ikke en optimal start på nedrykkskampen mot Irland i Davis Cup lørdag.

Norge fikk ikke en optimal start på nedrykkskampen mot Irland i Davis Cup lørdag.

Det norske laget spiller denne helga om å beholde plassen i gruppe to i nasjonsturneringen Davis Cup. Første spiller i aksjon for å forsvare de norske fargene var Viktor Durasovic. 21-åringen møtte irenes Peter Bothwell i den første kampen, men klarte ikke å gi Norge en drømmestart.

– Vi fikk se at Bothwell kunne spille tennis. Han spilte veldig bra, sier Davis Cup-kaptein Anders Håseth til Tennis-Norge.

Nervøs start
Bothwell er Irlands ener og nummer 836 på ATP-rankingen. 22-åringen har en 641.-plass fra 2017 som sin beste plassering på verdensrankingen. Iren imponerte nylig da han tok seg til semifinalen i en Futures-turnering i Portugal. I turneringen vant Bothwell seks kamper på rad og slo blant andre David Pichler som med sin 451.-plass er rangert rundt Durasovic.

Norgesmesteren startet nervøs og ble brutt blankt på Irlands første forsøk. Nordstrand-spilleren slet også med Peter Bothwells første servegame, og iren gikk virkelig ut i hundre. Deretter handlet derimot det meste om Durasovic i sett nummer én. Unggutten ga bare fra seg et game og vant 6-3, selv om han på 5-3 lå under 0-40.

I det andre settet snudde det for Durasovic. Bothwell fant flyten ,og det norske kortet slet med irens spill. Bothwell kjempet seg inn igjen i kampen og vant det andre settet 6-2. Dermed var det duket for et avgjørende tredje sett.

Det tredje settet startet bra for Viktor. Nordmannen hevet spillet sitt og hadde på 2-2 mulighet til å bryte, men misbrukte muligheten. I stedet brøt Bothwell til 4-2. På 5-3 reddet Durasovic to matchballer og deuce. Også på deuce reddet Durasovic en matchball, men det endte tap 3-6 og en dårlig start i nedrykkskampen.

– Viktor måtte jevnt over finne fram det beste i seg i dag, noe han til tider klarte. Det er fortsatt fem kamper som skal spilles, sier Håseth til Tennis-Norge.

Ruud mot Carr
Casper Ruud spiller like etterpå mot den irske unggutten Simon Carr. 18-åringen har gjort det bra i junior Grand Slam-turneringene og ligger blant de 900 beste på ATP-rankingen.

– Jeg tror vi kommer til å se en Casper som er skikkelig påskrudd, sier Håseth.

Viktor Durasovic ønsket ikke å kommentere kampen etter at oppgjøret var slutt.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788