Davis Cup Norge

Håseth: – Det har stor betydning å spille i andre divisjon

Søndag sikret Norge plassen i andre divisjon i Davis Cup. Det mener lagkaptein Anders Håseth betyr mye for det norske Davis Cup-laget.

Søndag sikret Norge plassen i andre divisjon i Davis Cup. Det mener lagkaptein Anders Håseth betyr mye for det norske Davis Cup-laget.

Norge slo Irland 3-1 under helgens Davis Cup-kamp i Oslo Tennis Arena. Nordmennene måtte vinne for å beholde plassen i gruppa, og det skjedde også etter at Casper Ruud bidro til seier i alle sine tre kamper. Viktor Durasovic var med på å vinne doublen.

– Det har stor betydning. Vi får møte skikkelig tennisnasjoner og være i dette formatet. Vi kommer til å få jevne kamper, ikke minst. Det hadde vi ikke fått om vi rykket ned, sier Anders Håseth til Tennis-Norge.

Lett opp
Norge rykket enkelt opp fra tredje til andre divisjon i 2015. Da hadde ikke Casper Ruud startet på sin profesjonelle karriere, men var likevel overlegen i alle kampene sammen med Durasovic.

– Det er litt annerledes å spille i tredje divisjon. I andre divisjon spilles en kamp og ikke flere over fire til fem dager som i tredje divisjon, så det er litt enklere for kroppen og lettere å få lagstemning når det er slik som nå, sier Casper Ruud til Tennis-Norge, og får støtte fra lagkamerat Viktor Durasovic.

– Jeg synes det er veldig viktig å beholde plassen. Divisjonen under har dårlig nivå, så det betyr ganske mye å være i denne gruppa, sier Durasovic.

Mulige mostandere
Alle potensielle motstandere i 2019 er fortsatt ikke helt klare, men Norge kan risikere å møte Luxembourg med toppspilleren Gilles Müller, Slovenia med Alijaz Bedene, Estland, Marokko, Zimbabwe, Danmark, Lituaen, Montenegro og Monaco,

I tillegg spiller Romania mot Polen og Egypt mot Finland i kampen om opprykk, mens Sør-Afrika og Slovakia er klare for nedrykkskamp i første divisjon og møter henholdvis Portugal eller Ukraina og Russland eller Hviterussland. Også to afrikanske land kommer til å rykke opp fra tredje divisjon.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788