Peter August Anker

Debutant tatt ut til Norges Davis Cup-lag

Anders Håseth har gitt Peter August Anker en ny sjanse på det norske Davis Cup-laget, men har også tatt ut en nykommer i siste liten.

Anders Håseth har gitt Peter August Anker en ny sjanse på det norske Davis Cup-laget, men har også tatt ut en nykommer i siste liten.

Opprinnelig stod Casper Ruud, Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Herman Høyeraal og Joachim Bjerke oppførte i troppen til helgens oppgjør mot Irland. Onsdag gjorde lagkaptein Håseth to endringer før siste frist.

Anker, som var med for første gang i troppen mot Egypt i februar, er blitt tatt ut sammen med Jakob Grøner. Førstnevnte storspilte mot Yossuf Hossam i Sharm El Sheikh i store deler av det første settet i Davis Cup-kampen mot det egyptiske laget, men ble felt at utholdenheten. Duoen erstatter Høyeraal og Bjerke.

Grøner er nytt bekjentskap. 17-åringen er nummer 387 på juniorrankingen med en besteplassering som nummer 270 fra tidligere i år. Nylig spilte Grøner en Grade 1- og en Grade 2-juniorturnering, men tapte i henholdsvis første runde og første kvalifiseringsrunde. På tampen av fjoråret vant unggutten to kvalifiseringskamper i to ulike Futures-turneringer i Tunisia.

Oppgjøret mellom Norge og Irland spilles lørdag og søndag. Tennis-Norge dekker kampen om å unngå nedrykk.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788