Casper Ruud

Casper Ruud røk ut i Tunisia – dommeren med en utrolig tabbe

Det ble en kort opptreden for Casper Ruud i ATP Challenger-turneringen i Tunis.

Det ble en kort opptreden for Casper Ruud i ATP Challenger-turneringen i Tunis.

Den norske 19-åringen fikk en tøff dag på jobben mot Maxime Janvier, spilleren som slo Casper Ruud ut av andre kvalifiseringsrunde i Roland Garros i fjor. Franskmannen er nå nummer 280 i verden, men hadde en god dag på jobben mot sin norske motstander.

Janvier startet forrykende og brøt Ruud på første forsøk, samt holdt egen serve. På 30-30, da stillingen var 0-2, gjorde dommeren en enorm blunder som gjorde nordmannen mektig irriterte og forfjamset. Dommeren hadde fått det for seg at stillingen 40-30 til Janvier og ga franskmannen gamet, selv om det franskmannen egentlig sikret seg poeng fra 30-30 til 40-30.

– Dommeren har sagt feil stilling. Det skal være 30-40 nå og ikke game, skrev trener Christian Ruud på SMS til Tennis-Norge under kampen.

Diskusjoner
Ruud protesterte kraftig og krevde overdommeren på banen.

– Kan du si meg alle ballene han vant, spurte Ruud dommeren og ba om å få snakke med overdommeren, og fortsatte:

– Du har ikke peiling på hva du driver med, sa Ruud.

Til slutt kom overdommeren inn. Etter lange diskusjoner endte Janvier opp med poenget og brøt dermed til 3-0. 21-åringen holdt også sitt neste servegame, og Ruud lå under 0-4. Nordmannen hevet seg etterpå. 19-åringen holdt serve og brøt tilbake, men endte opp med å tape settet 4-6. Dermed er det ikke umulig at dommertabben ble avgjørende for utfallet av settet.

Tapte også andre sett
I det andre settet var Ruud mer på fra start av, men måtte redde fire breakballer i sitt første servegame. Også i sitt påfølgende servegame fikk nordmannen trøbbel og på den tredje breakballen i gamet gikk Janvier opp i ledelse 2-1. Ruud fikk en breakmulighet i gamet etter, men misbrukte sjansen og klarte ikke å spille seg til flere breakballer i settet. Snarøya-gutten tapte sett nummer to 4-6.

Janvier hadde, som i Roland Garros, en meget god dag på jobben mot Ruud. Franskmannen satte blant annet ni serveess. Ruud hadde også gode perioder.

I neste uke venter enten en Challenger-turnering i Italia eller kvalifiseringen til ATP 250-turneringen i Budapest.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788