Melanie Stokke

Stokke tok årets første seier

Melanie Stokke vant sin første kamp i 2018 på sitt tredje forsøk og er videre til andre runde i Italia.

Melanie Stokke vant sin første kamp i 2018 på sitt tredje forsøk og er videre til andre runde i Italia.

Den norske 21-åringen startet i februar sesongen med to 25.000-dollarsturneringer i Brasil etter å ha fått utsatt sesongstarten grunnet sykdom. Turen til Sør-Amerika gikk ikke som ønsket resultatmessig med to tap på like mange kamper.

Denne uken spiller Stokke en 25.000-dollarsturneringen i Santa Margherita di Pula, og det så ut til å løsne for Nordstrand-jenta. Norgesmesteren møtte russiske Marina Melinkova, nummer 309 på WTA-rankingen. I 2015 var den russiske jenta nummer 170 på verdensrankingen. 29-åringen startet sesong med bra spill, men måtte trekke seg i semifinalen i sin første turnering for sesongen i februar. Tirsdagens kamp var hennes første kamp etter skadeavbruddet.

Det kan ha blitt avgjørende for Stokke. Den norske jenta tok tidlig ledelsen i det første settet og sikret seg settseieren med 6-4. Også i det andre settet startet Stokke godt og vant settet til slutt 6-3. Dermed tok hun seg videre til andre runde i turneringen.

I neste runde møter Stokke en tidligere toppspiller i Alexandra Dulgheru. 28-åringen var i 2011 nummer 26 på WTA-rankingen etter å ha vunnet en WTA-turnering i 2010, men er for øyeblikket rangert som nummer 169. Duoen spilte mot hverandre i 2017, og da vant den rumenske jenta 1-6, 6-0, 6-3. Oppgjøret i Italia spilles trolig torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788