Melanie Stokke tennis

Melanie Stokke tapte jevn maratonkamp

Melanie Stokke var i nærheten å ta sin største seier i karrieren, men måtte gi tapt etter tre timers spill.

Melanie Stokke var i nærheten å ta sin største seier i karrieren, men måtte gi tapt etter tre timers spill.

Norgesmesteren spiller en 25.000-dollarsturnering i Santa Margherita di Pula og møtte torsdag Alexandra Dulgheru. 28-åringen var i 2011 nummer 26 på WTA-rankingen etter å ha vunnet en WTA-turnering i 2010, men er for øyeblikket rangert som nummer 169. Duoen spilte mot hverandre i 2017, og da vant den rumenske jenta 1-6, 6-0, 6-3.

Stokke har aldri tidligere i karrieren slått en så høyt rangert spiller før. Jil Belen Teichmann, daværende nummer 174 på verdensrankingen, var foran oppgjøret den best rangerte spilleren jenta fra Nordstrand hadde vunnet mot.

Torsdag ble barrieren nesten brutt. Stokke havnet derimot på etterskudd fra start av mot Dulgheru, og den rumenske motstanderen vant det første settet 6-4. I det andre settet hevet Stokke spillet og hadde settballer på 5-4, men misbrukte to muligheter. På 6-5 klarte derimot Oslo-jenta å avgjøre settet med 7-5.

Det tredje settet ble jevnt. Stokke ledet 3-1, men klarte ikke å beholde ledelsen. På 5-6 fikk Dulgheru matchball, men Stokke reddet det første forsøket. På sjanse nummer to avgjorde likevel den rumenske jenta kampen og vant etter over tre timers spill.

Også i neste uke spiller Stokke en 25.000-dollarsturnering i Italia på samme sted.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788