Anna Sofia Håseth

Håseth-søstrene imponerte i Midtøsten

13-åringen Anna Sofia Håseth gjorde en god kamp, mens Lilly Elida Håseth tok seg til kvartfinale i en juniorturnering.

13-åringen Anna Sofia Håseth gjorde en god kamp, mens Lilly Elida Håseth tok seg til kvartfinale i en juniorturnering.

Stortalentet Anna Sofia Håseth, bare 13 år gammel, tok i februar sitt første ITF-poeng ved å ta seg videre i double i Grade 4-juniorturneringen i Oslo. Denne uken har Håseth-søstrene reist til Qatar og en Grade 4-turnering der. Tirsdag kapret lillesøster Håseth også sitt aller første poeng fra single. Da slo den unge jenta 16-åringen Julia Daiya Barden.

Onsdag ventet en større utfordring i sjetteseedede Mingqlao Yang, nummer 501 på juniorrankingen, og Anna Sofia Håseth var nær en sensasjon. 13-åringen tapte det første settet 3-6, men slo tilbake med 6-3 i det andre settet. Det tredje settet ble jevnt, men den kinesiske motstanderen på 15 år vant knepent 6-4.

Storesøster Lilly Elida Håseth, som har vist god form i februar, tok seg på sin side til kvartfinale. 16-åringen slo britiske Arabella Moen 6-3, 6-3. Den tidligere norgesmesteren innendørs møter Beau Deleu, nummer 702 på juniorrankingen, i kvartfinalen torsdag.

Også i neste uke spiller Håseth-søstrene en Grade 4-turnering i Qatar.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788