Roger Federer.

Federer og del Potro klare for Indian Wells-finalen

Formspillerne Juan Martin del Potro og Roger Federer skal kjempe om tittelen i ATP Masters-turneringen i Indian Wells.

Formspillerne Juan Martin del Potro og Roger Federer skal kjempe om tittelen i ATP Masters-turneringen i Indian Wells.

Både Federer og del Potro er inne på et vinnerspor for øyeblikket. Federer står med 17 strake seire på ATP-nivå i 2018 og har ikke tapt et eneste sett. I tillegg vant sveitseren fire kamper i Hopman Cup. Del Potro har på sin side vunnet ti kamper på rad etter å ha gått til topps i ATP 500-turneringen i Acapulco for to uker siden.

Semifinalen i BNP Paribas Open var en av de tøffere kampene for Federer. 36-åringen tapte det første settet 5-7 for Borna Coric, men slo tilbake med 6-4 i både sett nummer to og tre. Dermed tok den sveitsiske tennislegenden seg videre til finalen i California.

– Jeg prøvde å forstå måten Borna spiller på. Han får lett mye kraft i slagene sine og er en god retursspiller. Det ble en katt og mus-lek, sa Federer etter seieren.

Del Potro møtte på sin side Milos Raonic i semifinalen. Den canadiske motstanderen har endelig funnet formen etter et skadeopphold på slutten av 2017-sesongen. Mot del Potro hadde derimot Raonic lite å stille opp med. Argentineren vant 6-2, 6-3.

– Jeg spilte en smart kamp, fordi forholdene var veldig tøffe å spille i. Jeg servet godt, og jeg tok alle sjansene mine. Det ble en enklere kamp enn hva jeg hadde forventet, sa del Potro.

Finalen spilles søndag kveld norsk tid.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788